Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana u Guči pedeseti sabor ali i samo 50 jednica krvi u Zavodu za transfuziju

50: U Guči će od 13. do 23. avgusta po 50-ti put biti održan Sabor trubača. Prvi put će biti izabran prvi trubač sveta. Prvi put će parking koštati 1000.00 dinara.

50: U Institutu za tranfuziju krvi Srbije pre dva dana je prikupljeno samo 50 jedinica krvi, a neophodno je 200. Operacije se odlažu.

Mrav pije iz kapi vode. 

17: Festival na Paliću je završen pobedom filma "Kako se završilo leto".

7.000.000.000: Ovo je veliki broj. Čovek mora da se potrudi da ga pravilno pročita u današnje vreme kada baratamo sa malim brojevima. 7 milijardi je koštala akcija suzbijanja pandemije gripa H1N1 u Srbiji.

8: Oko 8 dolara ili evra po satu. Sajt za iznajmljivanje prijatelja rentafriend.com vam omogućava da "iznajmite" prijatelja. Na primer, za slušanje muzike, jogu, putovanje. U izboru zemalja smo pronašli i Jugoslaviju. Kada smo kliknuli na link, dobili smo obaveštenje, da sa te teritorije nema prijatelja na raspolaganju.

300: Agora je ekskluzivni izdavač dela Doris Lesing. 2003. godine ovaj izdavač je objavio roman "Peto dete" i za četiri godine ga prodao u 300 primeraka. 2007. godine Doris Lesing je dobila Nobelovu nagradu za književnost. Preostali tiraž je prodat za 2 dana. Danas je iz štampe izašla knjiga "Zlatna beležnica":

Zlatan rudnik za Agoru. Ali, trebalo ga je otkriti.

Pročitajte više o knjizi i naručite. LINK.

20: Fakulteti i više škole će morati ubuduće da imaju makar 20 nastanika zaposlenih sa punim radnim vremenom. Sada se dešava da jedan profesor predaje i na 7 fakulteta istovremeno.

40: Ove godine modni kreator Roberto Kavali slavi 40 godina svog brenda uz knjigu sa 200 fotografija koje su obeležile njegov rad.

Pruge od kojih se ne vidi košolja. LINK.

150: Isidora Bjelica ima 150 šešira.

Šaljemo Isidori lubenicu u obliku srca. LINK.

35: U Indiji je proizveden najjeftinili laptop. Prodaje se po 34 dolara.

Prve ikone na kompjuteru. XEROX. Grafičko okruženje. LINK

Princ brojeva

Pročitajte više i naručite. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272