Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Da li će USB Stick zameniti muzičke CD-ove?

Popularnost digitalnih daunloda će doneti smrt kompakt diskovima. To je samo pitanje vremena. Ja sam razmišljao o nekoliko stvari koje se tiču budućnosti muzike. Možda sam staromodan, ali ja volim spontano da se ušetam u prodavnicu CD-a, da naručim CD a zatim da ga slušam u automobilu ako to želim. Ne želim da čekam da dođem do računara da bih ga daunlodovao na moj iPod. Dakle šta će zameniti CD-ove kada oni postanu zastareli?

Već sada se dešavaju neke stvari. MP3 plejeri, kao što je Zune i novi iPhone, imaju bežične mogućnosti ali vam ne omogućavaju da daunlodujete muziku bežično kod kuće ili sa vruće tačke. Mene to i dalje zbunjuje, ali sam siguran da za to imaju savršeno logična objašnjenja – nadam se. To bi bilo velika pogodnost za one koji putuju i u mogućnosti su da se povežu na vruću tačku. Do tada, treba da prihvatimo USB memorijske stikove kao najprihvatljiviju alternativu za drumske ratnike.

Ako niste primetili, umetnici već izdaju svoju muziku na USB memorijskim stikovima. Ima smisla, pošto USB memorijski stikovi mogu da čuvaju više muzike, video snimaka, umetničkih radova i fotografija nego bilo koji kompakt disk. Barenaked Ladies je prvi izdao Božićni album na USB-u 2005. godine a drugi je izdat 2006. godine sa 29 pesama, ikonicama i studijskim video isečcima. Nedavno je izdat Bob Marleyev album Exodus na ograničenom izdanju memorijskih stikova koji su ispunjeni sa video snimcima uživo, i dodatnim materijalom za proslavu 30. godišnjice. Napravljeno je samo 4.000 komada i biće dostupni ekskluzivno preko Bob Marleyovog web sajta.

Nadam se da će ovaj trend da stigne čak i ako moj automobil nema još USB port. Ja lično bih najviše voleo uređaj koji bih mogao da utaknem u stereo u automobilu a i da ga koristim kao MP3 plejer za aploudovanje muzike i video snimaka u bilo koje vreme. Ali to su moji snovi. Šta vi mislite šta će se desiti u budućnosti sa muzikom?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272