Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

EveryScape - ubica Google Street View-a. Ili ne?

Ovog leta upoznali smo se sa EveryScape-om, novajlijom među sajtovima za kretanje po ulicama gradova, u poređenju sa kojim Google Street View izgleda kao dečija igračka. Ali sada kada je kompanija izbacila  javnu beta verziju, moramo da kažemo da nismo ubeđeni da Google treba zbog bilo čega da se brine. Za sada.

EveryScape svakako izgleda odlično. 3D panorame stvarnog pogleda na ulice su spojene od specijalnih fotografija koje su snimila EveryScape-ova vozila. Korisnici takođe mogu da šalju svoje fotografije kako bi povećali broj detalja i podataka vezanih za određene lokacije. EveryScape je na pokretanju imao četiri ggrada: New York, Boston, Miami Beach, i Aspen.

Možete da kliknete na Auto Drive dugme kako bi vas vodič proveo kroz grad, ili možete da izaberete "You Drive" da biste preuzeli kontrolu nad vozilom. Tu se nalazi i simpatičan direktorijum popularnih lokacija, uključujući lokacije interesantne za turiste, vidikovce, mesta za kupovinu, hranu i noćni život. Na nekim lokacijama vi čak možete da kliknete ikonu unutar EveryScape interfejsa kako biste dobili pop up dugme sa više informacija.

Ali postoji jedan veliki problem sa EveryScape-om. Spor je. I to veoma spor. Periodično tokom naše test vožnje, pojavila bi se poruka sa obaveštenjem da sajt trpi veliki saobraćaj, koji utiče na performanse. Nadamo se da ovaj problem predstavlja samo prolaznu dečiju bolest.

Ali dok EveryScape nudi mnogo detaljnije slike i više informacija nego Google Street View (za selektovane lokacije), Google ima armiju servera koji su sposobni da izađu na kraj sa ogromnim mrežnim saobraćajem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272