Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Filmovi na PlayStation Portable

U okviru serije igrica Grand Theft Auto se pravi dokumentarni film koji neće moći da se nađe u bioskopima ili DVD-u. Ovaj film, koji se bavi borbom za opstanak malog auto kluba iz Los Angelesa, će svoj debi imati na Sony mobilnom uređaju za igrice, PlayStation Portable (PSP).

Dok mnogi holivudski studiji nude svoje filmove na Universal Media Disc formatu uređaja, ovaj film – pod nazivom “Sunday Driver” – je prvi koji će imati premijeru na vlasničkom UMD formatu.

Film “Sunday Driver” se u Rockstar Games najavljuje kao “evolucija Rockstar brenda u film”.

Sony je svoj PSP plasirao kao konkurenciju Nintendovoj popularnoj liniji GameBoy, ali PSP takođe može da reprodukuje fajlove digitalne muzike ili da prikazuje filmove na svom 4,3-inčnom ekranu. 

Kada se PSP u martu pojavio na tržištu, analitičari su prilično skeptično reagovali na ideju da će ljudi hteti da gledaju filmove na tako malom displeju. Međutim, da sada su mnogi filmski studiji – uključujući Lions Gate Entertainment Corp. i Buena Vista Home Entertainment Inc. iz Walt Disney korporacije – objavili filmove u UMD formatu.

Do sada je broj filmskih naslova dostupnih za PSP nadmašio broj naslova igrica. Dostupno je oko 40 PSP igrica u poređenju sa 145 filmskih naslova. U kompaniji Sony tvrde da postoji pet ili šest filmskih naslova od kojih je svaki prodat u više od 100000 kopija. Takođe, Sony je prodao više od 2 miliona PSP-a širom sveta.

Ipak, analitičar Michael Pacher smatra da će ovi filmovi privući samo one ljude koji znaju ko je Rockstar i one koji poseduju PSP i sumnja da će ova ideja doživeti komercijalni uspeh.

PSP još uvek čeka neki hit u oblasti igrica. Mnogi smatraju da će prvi uspeh doći kada Rockstar, čije igrice često prožimaju scene iz gangsterskih filmova i TV emisija, sledećeg meseca objavi na PSP-u najnoviju verziju iz serije Grand Theft Auto, pod nazivom Liberty City Stories.

Prethodna igrica kompanije Rockstar, Grand Theft Auto: San Andreas, je ovog leta povučena iz prodaje kada su korisnici otkrili da skrivena mini-igrica sadrži eksplicitni seksualni sadržaj. U kompaniji kažu da će se u prodaji uskoro pojaviti nova, “očišćena” verzija ove igrice.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272