Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Gmail je više od e-mail adrese

Da li ste znali da možete da koristite vašu Gmail adresu za trenutno slanje poruka?

Ako ste se prijavili za Google-ov e-mail servis, vi možete da koristite njegovu Google Talk mrežu za slanje poruka drugim korisnicima koji se nalaze u vašem Gmail adresaru.

Možda ste već primetili Chat područje u Gmail prozoru kada ste proveravali vaše poruke na Web-u. Vi možete da pišete poruke ljudima u vašoj listi kontakata direktno u vašem web pretraživaču a možete čak i da snimite razgovore u vaš Gmail nalog!

Windows korisnici  takođe mogu da preuzmu samostalni Google Talk IM program, koji vam omogućuje da prebacujete veće fajlove između računara, obavljate besplatne PC-to-PC glasovne pozive preko Interneta, pa čak i da ostavljate glasovne poruke prijateljima iz vaše liste kontakata. Postoji i verzija Google Talk-a namenjena BlackBerry uređajima. Mac i Linux korisnici imaju i druge izbore. Postoji Flash zasnovana verzija programa koji se zove Google Talk Gadget koji radi na većini sistema. Mac OS X korisnici takođe mogu da se povežu i komuniciraju pomoću Apple-ovog iChat programa za trenutno slanje poruka. Google ima stranicu posvećenu početnicima u radu sa Google Talk-om na www.google.com/talk/about.html; postoji i link ka listi drugih IM programa koji rade sa ovim Google-ovim sistemom.

Pošto Google Talk koristi Jabber mrežu (www.jabber.org), vaša IM komunikacija ne prolazi kroz iste mreže i servere koje koristi America Online Instant Messenger program, Microsoft Windows Live Messenger, Yahoo ili drugi servisi za trenutnu komunikaciju putem poruka.

Moguće je razgovarati sa ljudima koji koriste druge IM mreže, obično pomoću softvera koji se povezuje sa različitim sistemima; Psi, Adium i Trillian Pro su samo neki od velikog broja “interoperabilnih” instant-messaging programa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272