Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

HP obara novi rekord

HP je juče objavio da je dostigao svoj cilj u recikliranju jedne milijarde funti korišćenih elektronskih komponenti i ujedno su postavili novi cilj od dve milijarde funti do 2010. godine. U 2004. godini, kompanija je definisala svoj početni cilj nakon što je dostigla pola milijarde funti recikliranih jedinica. Za sledeće tri godine oni su reciklirali još pola milijarde funti. Nameravajući da duplira stopu obnavljanja HP misli da će više recikliranja dovesti do boljeg poslovanja. Bez obzira na to, HP vodi u trci recikliranja elektronskih komponenti, a njegov najbliži rival je IBM ali sa manjom stopom recikliranja.

“Odgovornost ka okruženju je dobar posao” rekao je Mark Hurd, zvaničnik i generalni direktor HP-a. “Mi smo dostigli najvišu tačku gde cena i performanse informacione tehnologije nisu više kompromitovane time što ste zeleni, već su poboljšani”.

HP-ova ekološka strategija je zasnovana na dizajnu koji je prijateljski nastrojen prema prirodi kao i u ohrabrivanju svojih potrošača da recikliraju većinu istrošenih ili zastarelih proizvoda. HP kaže da se oseća obaveznim da svi njegovi potrošači vremenom postanu ekološki odgovorni, bilo da se radi o pojedincima ili preduzećima. Prioritet je takođe i investiranje u istraživanje i razvoj materijala koji su prijateljski nastrojeni ka prirodi da bi se dalje poboljšali proizvodi HP-a.

Ova godina obeležava 20-u godišnjicu od početka HP-ovog programa reciklaže, koja se danas radi u više od 40 zemalja. Cilj programa je da smanji štetni ekološki uticaj proizvoda informacione tehnologije, minimiziranje otpada i pomoć potrošačima da se reše proizvoda koji više nisu u upotrebi. Plastika i metali koji su napravljeni od proizvoda koje reciklira HP se koriste za pravljenje različitih novih proizvoda, uključujući i delove automobila, plastične igračke, kočiće za ograde, poslužavnike i krovne crepove.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272