Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

LinuxMCE i KDE predstavljaju svoje prvo zajedničko izdanje

LinuxMCE (Linux Media Center Edition) je besplatna operativna platforma otvorenog koda koja je dizajnirana da omogući računaru da se ponaša kao Media PC / HTPC (Home Theater PC) slično Mythbuntu-u i on je više od kompletnog HTPC opremljenog operativnog sistema.

Do sada, rečeno je mnogo o planovima koji se odnose na KDE integraciju. Čak i ako to nije izgledalo da će se desiti uskoro mogao bih da kažem da je već počelo. Direktori LinuxMCE-a su nedavno objavili dostupnost njihovog poslednjeg izdanja, LinuxMCE 0704. Ovo izdanje testira način na koji mogu da se udruže KDE desktop okruženje i LinuxMCE pošto ćemo ovde pronaći LnuxMCE integrisan sa Kubuntu i KDE 3.5.

Po rečima programera KDE Plasma i LinuxMCE-a ovo je bio prvi korak mnogo duže saradnje koja u stvari ima velike ciljeve. Zvaničnici LinuxMCE-a tvrde da oni žele da kreiraju takozvani “10 foot interfejs” za svoj program, interfejs koji bi trebao da bude u mogućnosti da omogući ljudima da sarađuju sa media uređajima kao što su televizori, sa distance. Paul Webber, vodeći programer LinuxMCE-a kaže za ovaj novi interfejs:

Tradicionalni korisnički interfejs PC-ja ne radi dobro na TV-u. Dakle, potreban je drugačiji interfejs koji se zove “10 foot interfejs” (da bi ljudi sarađivali sa media uređajima kao što je televizor sa distance). “10 foot interfejs” je i dalje u istom obliku kao što je bio desktop pre 1983. Ne postoji standardizacija i svaki program treba da shvati kako da predstavi svoje funkcionalnosti korisniku”.

Sledeći korak za LinuxMCE i KDE Plasma je integrisanje MCE tehnologije sa Plasma-om i da se napravi opcija medija centra za KDE 4. Takođe postoje i neki drugi problemi koji se odnose na ovaj medija centar koji bi trebali da budu rešeni. Na primer, rečeno je puno u vezi nove funkcionalnosti koja bi trebala da omogući korisnicima da reprodukuju medije i lokalno, iz ugrađenog medija pretraživača kao i na uređaju putem mreže kroz kuću.

Ovde možete da pogledate najinteresantnije funkcije LinuxMCE 0704, kao i kratku video prezentaciju ovog novog izdanja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272