Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Minijaturne kartice zamenjuju CD

Kartica veličine nokta je najnoviji “učesnik ” u ratovima formata za isporuku muzike, koji možda nagoveštava kraj CD-a.

Ova muzička kartica, slična memorijskim karticama koje se koriste u digitalnim fotoaparatima, će sadržati snimljenu muziku i namenjena je za reprodukciju na mobilnim telefonima, MP3 plejerima i računarima. Pošto će muzički albumi zaizimati samo mali deo kapaciteta kartice, preostali slobodni prostor se može upotrebiti za smeštanje kratkih filmova, fotografija i igrica. Takođe, na ovim karticama se može smestiti i sadržaj preuzet sa Interneta.

SanDisk, kompanija koja stoji iza ovog proizvoda, se nada da će novi uređaji – koji će se u SAD prodavati za oko 40$ i biće na tržištu za Božić – vremenom sniziti cenu muzičkih albuma. Nekoliko muzičkih kompanija, uključujući EMI, je već pokazalo interes da muziku svojih autora prodaju u formatu “TrustedFlash” kartica. U kompaniji SanDisk tvrde da dodatni kapacitet i fleksibilnost opravdavaju dodatni trošak i da će vremenom cena ovih uređaja biti niža.

Mobilni telefoni i MP3 plejeri koji sadrže ove tzv. slotove “fleš memorije” su upravo počeli da se pojavljuju u radnjama, a analitičari očekuju da će do 2008. godine na tržištu biti oko 350 miliona ovakvih kombinovanih mobilnih telefona i MP3 plejera.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272