Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Na današnji dan (29. april 1964.) – Godzila vs. Motra, po prvi put

1964: Motra protiv Godzile doživljava svoj filmski debi u Japanu. Za ljude koji su zavoleli da gledaju ove zabavne tučnjave ovo je bio suštinski film o Godzili.

Imao je sve što ste mogli poželeti: divne kičaste specijalne efekte, odličnu sinhronizaciju (u verziji na Engleskom jeziku govor se nastavljao i posle nego što su usne japanskih glumaca prestajale da se pokreću), par zgodnih japanskih bliznakinja (iako jedva metar visokih), neobuzdanu, rasprostranjenu destrukciju kao i čudovišta naravno.

U Godzila-Motra zbrci nije bio prvi put da su se pojavila ova dva čudovišta.

Filmovi sa Godzilom su postojali već čitavu dekadu. Godzila je izronila iz mora u filmu iz 1954. godine kako bi pustošila japansko kopno. Godzila je evoluirala tokom godina, i dinosaursoliki izgled se uvek menjao, iako je atomski dah uvek bio tu i zajedno sa veličinom činio je glavno oružje za masovnu destrukciju.

Što se tiče Motre, ona (da Motra je bila žensko) je doživela svoju premijeru 1961. godine. Možda je zbog toga što se javila u romanu pre nego što je došla na ekran, Motra je bila prefinjenija od svog protivnika. Za razliku od Godzile, Motra je posedovala intelekt, kojim se koristila u ovoj seriji filmova.

Ceo tekst


Pripremio: Marko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272