Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Nedostaci Viste mogu da naškode Microsoftu

Microsoft želi veći deo poslova sa Oracle i IBM bazama podataka, međutim novi operativni sistem može puno da košta ovu kompaniju. Ako pratite Microsoft od 1990-ih onda znate da je ova kompanija postajala sve jača i jača, koristeći svoju dominantnost u oblasti softvera da nameće svoja pravila ostalim učesnicima u ovom polju.

Ipak, izgleda da je ovo prošlost. Da li je Microsoft izgubio svoju moć da sve što dotakne pretvori u zlato? Poljem baza podataka sada vladaju Oracle i IBM. Sve do sada Microsoft je radio na tome da privuče korporativne klijente: vezao je svoj softver za upravljanje SQL Server bazama podataka za programe koji se izvršavaju na Windows desktopima.

Međutim, Microsoft sada ima problem. Vista, ta dugoočekivana verzija Windows operativnog sistema, ne može da koristi aktuelnu verziju SQL Servera. Kompanija radi na SQL nadogradnji koja će biti kompatibilna sa Vistom - pod nazivom SQL Server 2005 Express Service Pack 2 - ali je još uvek u beta verziji i može da bude licencirana samo u svrhe testiranja.

Microsoft još nije naveo datum kada će objaviti novi SQL program. Vista je počela da se prodaje korporativnim klijentima 30. novembra, ali će oni morati da nađu na nekom drugom mestu softver za upravljanje bazama podataka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272