Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Nokia ima problema sa baterijama za telefone

Baterije za mobilne telefone su u zadnje vreme bile tema mnogih rasprava. Nokia je izdala savete za jednu od njenih baterija, pošto su do sada mnogi korisnici iskusili neke probleme sa funkcionalnošću.

Izgleda da je baterija BL-5C proizvedena od strane Matsushita Battery Industrial izazvala neke brige za kompaniju. Takve baterije mogu da se pregreju zbog kratkog spoja prilikom punjenja. To može da izazove isključivanje baterije i velike probleme u normalnom rukovanju telefonom.

Koliko ovi izveštaji mogu da nanesu štete kompaniji govori podatak o broju prodatih ovakvih baterija. Finska kompanija je radila sa nekoliko dobavljača za BL-5C baterije. Oni su proizveli 300 miliona takvih proizvoda do sada.

Srećom za Nokiu, problem se odnosi na samo 46 miliona baterija. Njih je proizveo Matsushita između decembra 2005. godine i novembra 2006. godine. Izveštaji koji su primljeni o problemima sa baterijom se odnose samo na proizvode koji dolaze od ove kompanije. Prosečan broj incidenata koji su globalno prijavljeni je oko 100. Niko nije povređen prilikom pokušaja punjenja loše baterije.

Iako je broj uređaja koji koriste ovu vrstu baterije prilično velik, Nokia je istakla činjenicu da se ovi proizvodi ne nalaze u svim njihovim uređajima. Zbog toga, ne znači da svi Nokia telefoni imaju loše baterije. Čak šta više, Matsushita je samo jedan od nekoliko dobavljača sa kojima radi proizvođač mobilnih telefona.

Potrošači mogu da traže zamenu za BL-5C bateriju, mada je procenat problema ekstremno smanjen. Nokia je takođe objavila onlajn listu svojih proizvoda koji koriste ovu vrstu baterije (www.nokia.com).

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272