Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Nokia izdaje ažuriranja programa

Nokia je upravo predstavila 5. izdanje Series 40 platforme za programere programa za mobilne telefone. Ovo je u suštini sredstvo za poboljšanje servisa koji su do sada bili u ponudi za korisnike mobilnih telefona bilo da se radi o poslovnoj ili ličnoj upotrebu.

Ovo 5. izdanje za Nokia Series 40 nudi programerima mogućnost da kreiraju veliki broj programa. Java programi će postati dostupni i za poslovne korisnike, između ostalih, pošto ove serije predstavljaju Flash Lite 2.1 plejer iz Adobe-a.

Čak šta više, poboljšanja koja nudi ovo napredno izdanje će omogućiti Nokia programima da se pokreću na mobilnih telefonima drugih proizvođača skoro bez modifikacija. Još jedan povoljan aspekt u 5. izdanju Nokia Series 40 platforme je to što podržava proširenije Java programe upotrebom Advanced Multimedia Supplements (JSR 234). To će omogućiti da 3D zvuk igara i multimedijalni programi dostignu veći kvalitet.

“Ova nova platforma za vrhunske Nokia uređaje će uticati na poslednje Java zasnovane funkcionalnosti i obezbediće bogatije i produktivnije mobilno iskustvo za korisnike i poslovne korisnike širom sveta” rekao je Lee Epting, predsednik Forum Nokia, Nokia-inog globalnog programa za razvojnu podršku. “Čak šta više on je rekao da je Nokia veoma zadovoljna i da podvlači svoje opredeljenje za Java tehnologije putem isporučivanja ovih naprednih poboljšanja za 5 izdanje Series 40, omogućavajući programerima i operaterima da obezbede novu generaciju naprednih programa i servisa za masovno tržište korisnika mobilnih telefona.

Nokia Series 40 je operativni sistem koji je manje razvijen od Series 60, 80 i 90. Trenutno se koristi na više od 100 miliona mobilnih telefona koji su zasnovani na Nokia OS-u.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272