Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Novi HP notebook računari spremni za Vista-u

Ovih dana, gotovo istovremeno sa svetskom premijerom operativnog sistema Windows Vista, na tržištu su se pojavila tri nova modela notebook računara marke HP.

Kao prvo, tu je desktop mašina srednje klase sa oznakom a1700 Pavilion, sa Athlon 64 X2 3800+ procesorom, 1GB DDR2 RAM memorije, SATA hard drajvom kapaciteta 250GB i optičkim drajvom LightScribe (poznat je još pod nazivom SuperMulti 8X DVD rezač) koji podržava različite video formate. Ipak, ovaj model ima jedan značajan nedostatak: opremljen je prilično lošom, NVIDIA GeForce 6150 LE grafičkom karticom.

Nadalje, tu su dva nova notebook modela - dv6255ca i dv6265ca, koji su takođe zasnovani na podjednako lošem grafičkom procesoru (GPU), u formi integrisanog Intel-ovog GMA950 čipseta. U HP-u su pokušali da stvari donekle izbalansiraju ugradnjom 2GB RAM-a i 160GB skladišnog prostora. Od ostalih karakteristika ovih laptop-ova pomenućemo Intel Core 2 Duo procesore brzine 1.6, odnosno 1.83GHz, 15.4-inčne 1280x800 WXGA displeje, ugrađenu web kameru od 1.3 megapiksela sa pripadajućim mikrofonom, i a/b/g WiFi bežičnu vezu.

Svi pomenuti modeli opremljeni su još i USB2.0 slotovima (po 3 komada) i digitalnim čitačem za potrebe prenošenja podataka sa digitalnih kartica na notebook računar. Integrisana web kamera od 1.3 megapiksela i dva svesmerna mikrofona omogućiće vam da sve vreme ostanete u kontaktu sa svojim rođacima i prijateljima. Web kamera se može jednostavno upariti sa bilo kojom aplikacijom za slanje instant-poruka, čime stičete mogućnost žive komunikacije sa drugim korisnicima Interneta, ma na kojoj se tački zemaljske kugle oni trenutno nalazili. Štaviše, uz pomoć odgovarajuće aplikacije možete beležiti video zapise, kako biste ih kasnije na miru pregledali. Pomoću web kamere možete čak praviti i fotografije, koje ćete prijateljima slati putem elektronske pošte. Integrisani mikrofon takođe podržava programe za VoIP komunikaciju.

Od svih pomenutih modela, u prodavnicama se trenutno može naći jedino model dv6255, koji se na kanadskom BestBuy-u prodaje po ceni od 1399 dolara.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272