Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Presuda za piratizovanje programa je 27 meseci zatvora

Courtney Smith, 36-godišnji muškarac iz Indije je osuđen na 27 meseci zatvora zato što je prodavao piratizovane programe preko web sajta za onlajn licitacije, eBay-a. On je hteo da zaradi 700.000 dolara sa falsifikovanim računarskim programima koje je distribuirao na web sajtu i ponudio ih milionima korisnika iz svakog ugla planete. Po rečima PC World-a, Courtney Smith je kupovao piratizovane verzije programa, duplirao ih je a zatim preprodavao kopije posetiocima eBay-a.



”Slučaj je iznet u javnost po inicijativi DOJ-a kao deo borbe protiv piraterije na onlajn aukcijama. Agenti FBI-ja su pretresli Smith-ov stan 15. decembra 2004. godine, zaplenjujući nekoliko računara, CD-ova i uređaja koji su se koristili za kreiranje falsifikovanih programa, rekao je DOJ. Smith je rekao istraživačima da je napravio sopstveni brend, Rockwell Automation Software, i ovaj naziv je lepio na CD-ove sa programima.

Vrednost novca koju je zaradio od prodaje piratizovanih programa je prilično impresivna, pošto je zaradio 4.149 dolara nakon što je prodao falsifikovane računarske programe na 32 aukcije. Piratizovani programi su ponovo došli u centar pažnje nakon što su brojne kompanije pokušale da zaustave ovu ilegalnu aktivnost koja je oduzimala profit firmama. Kao što sigurno znate, jedan od najčešće piratizovanih programa je svakako Microsoftov proizvod, Windows operativni sistem koji je trenutno instaliran na milionima računara širom sveta.

Kako možemo da zaustavimo pirateriju? Pa, ne možemo ali barem možemo da vodimo sopstvene antipiratske kampanje tako što ćemo odbiti da kupimo programe od sumnjivih ljudi koji ne prodaju programe koje su sami proizveli. Iako bezbednosne kompanije i programerske firme vredno rade na rešenjima koja će biti u mogućnosti da zaštiti njihove proizvode, izgleda da ne postoji program koji može da se suprotstavi hakerima koji razbijaju programe čim izađu, a zatim ih kopiraju i distribuiraju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272