Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Punite baterije laptopa dok vozite bicikl

Ako održavanje kondicije nije dovoljan razlog da vas motiviše da vežbate svaki dan, možda će vežbanje na biciklu koji istovremeno puni baterije vašeg laptopa biti? Studenti MIT-a su došli do unikatnog otkrića koje konvertuje energiju koju generišete vožnjom bicikla u energiju koja može da pokreće laptop.

Prema MIT News-u takozvani "laptop na pedale " je počeo kao studentski projekat koji je trebao da posluži kao uvod u kurs Introduction to Civil and Environmental Engineering. Studenti su dobili intrukcije da konstruišu uređaj koji pretvara mehaničku energiju u električnu. Tim od sedam studenata je uzeo bicikl za vežbanje i modifikovao ga tako da okretanje pedala puni bateriju od 12 volti. Zatim ova baterija od 12 volti pokreće laptop, koji je pričvrćen za prednji deo bicikla preko adaptera za upaljač za cigarete od 12 volti.

Sedište na biciklu može da se podesi za ljude različitih visina a takođe može da se podesi i visina na kojoj se nalazi laptop. Studenti su otkrili da je dovoljno relaksirano okretanje pedala da bi se generisalo 50 vati snage, što je mnogo više od 30 vati koliko je potrebno za rad laptopa koji je upotrebljen u ovom projektu.

Siguran sam da će ovaj izum vrlo brzo dospeti u serijsku proizvodnju. Zamislite salu za vežbanje koja ima sve navedeno plus LCD TV ekran. Moći ćete da vežbate, radite i gledate televiziju istovremeno. Vi koji obožavate multitasking i bombardovanje informacijama (korisnim i beskorisnim), vaša budućnost je svetlija no ikada do sada!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272