Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Sličnost između kompjuterskih igara i pušenja

Autor članka: „Pre nekoliko dana odlučio sam da prekinem sa svojom lošom navikom: pušenjem i, kao što je očekivano, većina mojih prijatelja je požurila da mi čestita. Ali ideja za ovaj članak mi se javila kada mi je jedan od najboljih prijatelja (i, u isto vreme, čovek nikada nije igrao video igre) rekao nešto ovako:„Svaka čast! Sada, još samo da prestaneš da traćiš svoj život pred monitorom i bićeš savršen!” U tom trenutku mi je sinulo. Sve se je postalo kristalno jasno. Nevidljivi delovi slagalice su se spojili i prikazala mi se jasna slika: igre su kao pušenje!

Naravno nisam kompletno lud da verujem ili kažem da video igre štete zdravlje čoveka. Samo primećujem sličan obrazac: Još 70.-ih pušenje je bilo jako popularno. Čak se sećam da su različite holivudske superzvezde imale prepoznatljive stilove pušenja.

A onda je polako počela kampanja protiv pušenja. Ljudi su konačno shvatili da pušenje ozbiljno narušava zdravlje. Svi su počeli da ponavljaju kako je pušenje loše, pojavili su se posteri sa štetnim posledicama pušenja, čak su i filmske superzvezde prestajale da puše. (Da se razumemo: Ja se u potpunosti slažem sa činjenicom da je pušenje štetno!)

Slična stvar dešava se i sa video igrama ...”

Ceo tekst

Pripremio: Marko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272