Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Šta je reBlog?

reBlog-ova osnovna funkcija je filtriranje i ponovno publikovanje sadržaja iz velikog broja RSS feed-ova. reBlogger-i se prijavljuju na svoje omiljene feeds-ove, pregledaju sadržaje i biraju svoje omiljene postove. Ovi postovi se automatski publikuju preko njihovog omiljenog programa za blogovanje.

Zašto biste trebali da reBlog-ujete?

reBlog-ovi su korisni onima koji žele da imaju svoj blog ali više vole da objavljuju sadržaje drugih autora nego da pišu sopstvene postove. reBlogovanje takođe može da posluži organizacijama koje žele da prate doprinose svojih zaposlenih, članova i zajednica kako bi  brzo i lako redistribuirali važne sadržaje.

Šta ako ja ne želim ni da blogujem, a ni da reblogujem?

reFeed, RSS agregatna komponenta je odlična i veoma korisna ako samo želite da čitate mnogo sadržaja bez vezivanja za jedan računar.

Daunlodujte reBlog

Trenutno postoje dve verzije reBlog-a.

Verzija 2.0 (beta 2) je nedavno izdata verzija softvera koja je drastično unapređena u odnosu na 1.x seriju i poseduje potpuno novu kodnu bezu. Koristite ovu verziju ako ne želite da koristite stariju verziju iz bilo kog razloga. Iako ćemo mi nastaviti da podržavamo ranije verzije i u budućnosti, 2.0 će biti zvanično podržana verzija koja će se aktivno unapređivati, i trenutno uključuje beta verzije Movable Type i WordPress plugin-ova.

Verzija 1.3 je unapređena iz beta statusa u stabilnu verziju. Ovo je najviše i najdetaljnije testirana verzija reBlog-a koja je trenutno dostupna. Upotrebite ovu verziju ako treba da postavljate vaše reBlogovane postove pomoću MoveableType plug-in-a, koji se još nadgrađuje kako bi se prilagodio reBlog-u 2.0.

Da biste instalirali sopstveni reBlog, trebaće vam server sa PHP, MySQL, i Perl CGI skriptovima. Pre nego što počnete, molim vas da pročitate instalacione instrukcije i README kako biste bili sigurni da imate tehničko znanje potrebno za sprovođenje instalacije. Obećavamo vam da nije mnogo teško. Ako znate da instalirate i koristite Movable Type, onda možete da instalirate i koristite i reBlog.

Takođe proverite CHANGELOG kako biste saznali koje greške su nedavno ispravljene, kao i instrukcije za nadgradnju ako ste koristili stariju verziju reBlog-a.

Nakon toga daunlodujte reBlog-1.3.tar.gz ili reBlog-2.0b2.tar.gz, esktrahujte ga, i pratite instrukcije. Srećno reBlogovanje.

Kako reBlog radi

reBlog je originalno razvijen od strane Eyebeam R&D-a kako bi kreirao web sajt zajednicu koja je fokusirana na umetnost i tehnologiju: http://www.eyebeam.org/reblog/. Sada, Eyebeam R&D se udružio sa Stamen Design-om kako bi još bolje razradio koncept i ponudio ovaj alat zajednici otvorenog koda.

reBlog sistem se sastoji od dve komponente:

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272