Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Sun pomaže prelazak OpenOffice.org-a na Mac

Sun Microsystems programeri otkrili su putem posta na blogu da će Sun pomoći u importovanju OpenOffice.org-a na Mac OS X. “Veoma sam uzbuđen što mogu da vam objavim da će sada Sun-ovi inženjeri dati svoju podršku naporima prelaska Mac/Aqua koji su u toku” napisao je programer Sun-a Philipp Lohmann. “Ne možete ni da zamislite moje uzbuđenje kada sam prvi put čuo da će se ostvariti napori za izvođenje Aqua prelaska. A sada konačno mogu i ja da utrošim malo mog plaćenog vremena da bih se priključio tome”. Lohmann kaže da postoji plan koji nudi izvornu verziju Open Office-a za Mac praktično od samog početka ali dodaje da je zajednica odlučila da proizvede X11 prelazak kao prvi korak.

U blogu se tvrdi da se Sun priključio projektu za prelaz na Mac zato što Apple ima značajno tržište na području desktopa, i notebookovi kompanije se pojavljuju na sve više i više lokacija kao što su konferencijske sale i čekaonice na aerodromima.

“Prvo ćemo Herbert Durr i ja pomoći u prelasku na Mac, međutim sigurno će biti drugih Sun-ovih programera koji će se priključiti u područjima svoje stručnosti kada se za to javi potreba (na primer, ako se javi problem sa ugrađivanjem sistema).

Lohmann kaže da je prvi korak koji će on i njegov kolega da preduzmu pregled aktuelnog statusa funkcionalnosti na Open Office-u za Mac OS X, i predviđanje daljeg rada na njemu. Lohmann ima otprilike 10 godina iskustva sa vcl-om u procesima prelaska, dok je Durr specijalista za crtanje teksta putem SalLayout implementacija.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272