Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Svake sekunde proda se 11-12 Nokia telefona

AMR Research je napravio studiju o 25 najboljih lanaca proizvođača i trgovaca. Studija je otkrila da se na vrhu ove klasifikacije nalazi Nokia.Nokia je upravo primila priznanje za dostignuća kojim može da se ponosi. Nokia vodi u razvoju isporučivanja, u planiranju prodaje i operacija i kolaborativnom razvoju proizvoda” izveštava AMR Research. To se pokazalo kao više nego dovoljno da se Nokia nađe na vrhu ove klasifikacije.

AMR je uzeo u obzir i razmatranje finansijskih aspekata kao i dominantnu prisutnost u velikom broju lanaca isporuke. Nokia prevazilazi druge kompanije zahvaljujući velikom rastu prihoda 2006. godine, kao i profitu, opremi koja je bila proizvedena i koja je na zalihama.

Nokia je takođe sprovela istraživanje kako bi utvrdila koliko su cenjeni njihovi modeli telefona. Oni su otkrili da su 2006. godine prodali 347 miliona mobilnih uređaja, što znači prosečno 11-12 uređaja u sekundi. Preračunato u profit to iznosi 5.5 milijardi eura sa prodajama u više od 160 zemalja.

Nokia iskazuje veliku zahvalnost svima koji su im pomogli da dostignu takav uspeh. "Ovo ne bi bilo moguće bez iscrpnog planiranja i izođenja kroz ceo naš lanac isporučivanja, uključujući dobavljače, saradnike, proizvodnju, upravljanje prodajom i kanalima, kolaboraciju sa korisnicima i logistiku. Mi mislimo da je ovo rangiranje takođe priznanje našoj velikom zajednici partnera”, rekao je Robert Andersson, izvršni direktor za rad sa potrošačima i tržištem pri Nokia-ji.

Još jedna studija koju je izvela Interbrand je pozicionirala Nokia-u među šest najcenjenijih brendova na svetu. To znači da je prosečni broj korisnika Nokia mobilnih telefona širom sveta oko 850 miliona.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272