Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Teletekst na mobilnim telefonima

Sofia Digital je pre godinu dana izdao koncept Teletext-a za mobilni TV. Sada nam oni donose Mobile Digitext, program koji adaptira Teletext funkcije i smanjuje teletekst na veličine ekrana mobilnih telefona.

Mobile Digitext je dizajniran naročito za smartphone-ove koji imaju mogućnost renderovanja mobilne televizije. Ovaj program donosi nekoliko pogodnih funkcija koje bi mogle da budu cenjene od strane onih koji radije primaju informacije sa Teletext-a nego iz drugih izvora.

Sofia Digital-ovo rešenje donosi podesivi pretraživač za lakši pristup većini važnih podataka. Sadržaj pretraživača može da bude isporučen na smartphone korisnika putem emitovanja ili povratnog kanala. Postojeći sistemi za upravljanje sadržajem su integrisani u otvorene interfejse. Čak šta više, korisnici imaju mogućnost editovanja alatki za upravljanje sadržajem i kreiranje sadržaja.

Pretraživač podržava predefinisane šablone i može da se prilagodi parametrima korisnika pošto ostavlja prostora za podešavanje u skladu sa ličnim ukusom. Čak šta više, on koristi otvorene standarde kao što su XML, XHTML, CSS i HTTP. Sve ovo doprinosi brzom i pouzdanom vraćanju informacionog sadržaja.

Mobile Digitext je u stvari dizajniran da radi zajedno sa DVB-H digitalnim TV servisima koji su obezbeđeni za mobilne telefone. Teletext stranice dolaze ili putem TV emitovanja ili kroz 3G konekciju telefona.

Sofia Digital je kompanija koja obezbeđuje rešenja emiterima i operaterima za isporučivanje digitalnog TV sadržaja i kompletnog servisa na STB i mobilne telefone.

Ipak, mobilni telefon koji dolazi opremljen sa TV-om će najverovatnije takođe imati unapređen pretraživač sa konekcijom velike brzine. Ako je to slučaj, zašto da ne upotrebite brzu Internet konekciju i skidate informacije sa Teletexta? Ipak, Sofia Digital se verovatno oslanja na one staromodne Teletext nostalgičare koji sada poseduju mobilne uređaje najboljih performansi, a koji su nedavno izdati. Postoje li takvi među vama?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272