Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

Alatka za uklanjanje zlonamernih programa

Microsoft Windows-ova alatka Malicious Software Removal Tool proverava računare koji pokreću Windows XP, Windows 2000 i Windows Server 2003 i utvrđuje da li su inficirani specifičnim, otpornim i zlonamernim programima, kao što su Blaster, Sasser i Mydoom – i pomaže u uklanjanju pronađenih infekcija. Kada je završen proces detekcije i uklanjanja, alatka prikazuje izveštaj koji prikazuje rezultat, uključujući i to koji, ako ih ima, sumnjivi program je detektovan i uklonjen.

Microsoft izdaje ažuriranu verziju ove alatke svakog drugog utorka u mesecu što je i potrebno kao odgovor na bezbednosne incidente. Alatka je dostupna iz Microsoft Update-a, Windows Update-a i Microsoft Download Centera.

Napomena: Verzije alatke koje isporučuju Microsoft Update i Windows Update pokreću se u pozadini a zatim izveštavaju ako je pronađena infekcija. Ako biste želeli da ovu alatku pokrenete više od jedanput mesečno, upotrebite verziju na kraju članka ili instalirajte verziju koja je dostupna u Download Centeru.

Pošto može da se desi da računari funkcionišu normalno kada su inficirani, Microsoft savetuje da pokrenete ovu alatku čak i ako izgleda da vam je računar u redu. Takođe biste trebali da upotrebite ažurirani antivirusni program kao pomoć u zaštiti računara od sumnjivih programa.

Da biste preuzeli najnoviju verziju ove alatke, posetite Microsoft Download Center.

Takođe možete da izvršite onlajn skeniranje računara pomoću Windows Live OneCare bezbednosnog skenera. Ako želite da skenirate računar u potrazi za sumnjivim i potencijalno zlonamernim programima sa web sajta, upotrebite Windows Live OneCare safety scanner.

Windows Live OneCare bezbednosni skener je onlajn servis koji vam omogućava da skenirate računar i da tako zaštitite, očistite i održavate vaš računar u najboljem mogućem stanju. Upotrebite besplatno bezbednosno skeniranje da biste proverili i uklonili viruse, spyware i ostale potencijalno zlonamerne programe i da biste pronašli i otklonili ranjivosti u Internet konekciji.

Ovde možete da preuzmete alatku za uklanjanje zlonamernih programa

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272