Alatka za uklanjanje zlonamernih programa

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1880

Microsoft Windows-ova alatka Malicious Software Removal Tool proverava računare koji pokreću Windows XP, Windows 2000 i Windows Server 2003 i utvrđuje da li su inficirani specifičnim, otpornim i zlonamernim programima, kao što su Blaster, Sasser i Mydoom – i pomaže u uklanjanju pronađenih infekcija. Kada je završen proces detekcije i uklanjanja, alatka prikazuje izveštaj koji prikazuje rezultat, uključujući i to koji, ako ih ima, sumnjivi program je detektovan i uklonjen.

Microsoft izdaje ažuriranu verziju ove alatke svakog drugog utorka u mesecu što je i potrebno kao odgovor na bezbednosne incidente. Alatka je dostupna iz Microsoft Update-a, Windows Update-a i Microsoft Download Centera.

Napomena: Verzije alatke koje isporučuju Microsoft Update i Windows Update pokreću se u pozadini a zatim izveštavaju ako je pronađena infekcija. Ako biste želeli da ovu alatku pokrenete više od jedanput mesečno, upotrebite verziju na kraju članka ili instalirajte verziju koja je dostupna u Download Centeru.

Pošto može da se desi da računari funkcionišu normalno kada su inficirani, Microsoft savetuje da pokrenete ovu alatku čak i ako izgleda da vam je računar u redu. Takođe biste trebali da upotrebite ažurirani antivirusni program kao pomoć u zaštiti računara od sumnjivih programa.

Da biste preuzeli najnoviju verziju ove alatke, posetite Microsoft Download Center.

Takođe možete da izvršite onlajn skeniranje računara pomoću Windows Live OneCare bezbednosnog skenera. Ako želite da skenirate računar u potrazi za sumnjivim i potencijalno zlonamernim programima sa web sajta, upotrebite Windows Live OneCare safety scanner.

Windows Live OneCare bezbednosni skener je onlajn servis koji vam omogućava da skenirate računar i da tako zaštitite, očistite i održavate vaš računar u najboljem mogućem stanju. Upotrebite besplatno bezbednosno skeniranje da biste proverili i uklonili viruse, spyware i ostale potencijalno zlonamerne programe i da biste pronašli i otklonili ranjivosti u Internet konekciji.

Ovde možete da preuzmete alatku za uklanjanje zlonamernih programa

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar