Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Apple je krenuo na Multi-Touch trejdmark

Dobro je poznato da je Apple u celosti “patentirao” iPhone, sa preko 200 patenata koji obuhvataju različite tehnologije koje se koriste u pravljenju ovih malih uređaja, kako bi se osigurali od komplimenata u obliku raznoraznih klonova. Ali sada, Apple je krenuo na trejdmark nekih ključnih marketinških tačaka ručnih uređaja, kao što je "Multi-touch."

Multi-touch interfejs iPhone-a je jedna od njegovih najprodavanijih karakteristika i veliki deo marketinga koji je Apple napravio je odvojen na njega. Iako je sama tehnologija već davno pokrivena patentima, Apple takođe želi da dobije trejdmark interfejsa kako bi bio siguran da niko drugi neće probati da reklamira svoju verziju kao pravu stvar.

Izgleda da je Apple odlučio da ide izvan SAD-a kako bi došao u posed trejdmarka, u isto vreme kada je iPhone stigao u prodavnice, ali su takođe podneli zahtev i kod kuće. Zahtev u SAD-u nosi datum od 30 juna 2007 i glasi ovako: IC 009. US 021 023 026 036 038. G & S: Handheld mobile digital electronic devices with electronic mail, digital data transmission, audio player, video player, handheld computer, personal digital assistant, electronic organizer, electronic notepad, telephone, computer gaming and camera functions and computer software for use with such devices.

Apple je uložio maksimalan trud kako bi zaštitio iPod i sprečio sve one koji su nameravali da naprave očigledne kopije. Biće veoma interesantno videti da li je iko sposoban da izda sličan uređaj, imajući u vidu broj patenata koje Apple ima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272