Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ChatGPT od početnika do profesionalca

ChatGPT od početnika do profesionalca

Popust cena: 1500 rsd

Arizona State University i ChatGPT

Arizona State University (ASU) postala je prva visokoobrazovna institucija koja je zvanično uspostavila partnerstvo sa OpenAI, kompanijom koja stoji iza ChatGPT-a. Ovo partnerstvo ima za cilj istraživanje inovativnih primena veštačke inteligencije u obrazovanju na ASU​​​​​​.

Kroz ovu saradnju, ASU planira da koristi ChatGPT Enterprise u različite svrhe:

  1. Personalizovano učenje: AI tutori će pružati personalizovanu nastavu, prilagođavajući se potrebama svakog studenta.
  2. Podrška u pisanju: ChatGPT će se koristiti za pomoć studentima u pisanju, posebno u okviru velikog kursa Freshman Composition.
  3. Kreativne studije: Korišćenje avatara kao "kreativnih drugara" za učenje kroz razne aktivnosti, na primer, pevanje o biologiji.

Osim edukativnih aspekata, ASU planira da iskoristi ovu tehnologiju za unapređenje istraživačkog rada i efikasnosti organizacionih procesa. Jedan od ključnih aspekata partnerstva je naglasak na privatnosti i sigurnosti, jer ChatGPT Enterprise omogućava da podaci uneti od strane zajednice ASU ostanu poverljivi​​.

Ova saradnja sa OpenAI odražava filozofiju ASU i njihovu posvećenost direktnom učestvovanju u odgovornom razvoju AI tehnologija u obrazovanju​​.

Najbolje prakse i saveti:

  • Integracija AI u obrazovanje: Razmatrajte mogućnosti korišćenja AI alata u edukativne svrhe, kako bi se unapredila efikasnost i personalizacija učenja.
  • Odgovorno korišćenje AI: Prioritet dajte etičkim i sigurnosnim aspektima kada se koriste AI alati u obrazovanju.
  • Inovacije u nastavi: Istražite kreativne načine korišćenja AI za obogaćivanje nastavnog procesa, kao što su interaktivni AI tutori ili kreativni alati za učenje.

Inovacije na osnovu članka:

Na osnovu informacija o partnerstvu između Arizona State University (ASU) i OpenAI, moguće je predložiti nekoliko inovacija koje bi mogle biti primenjene u obrazovnom sektoru, naročito u kontekstu univerziteta i visokoškolskih ustanova:

  1. Personalizovani AI tutori: Razvijanje AI tutora koji bi pružali individualizovanu podršku studentima u različitim predmetima, prilagođavajući se njihovim specifičnim potrebama i stilovima učenja.

  2. AI Asistenti za pisanje i istraživanje: Upotreba AI alata poput ChatGPT-a za pomoć studentima u pisanju eseja, istraživačkih radova, i za pripremu prezentacija, čime se podstiče kreativnost i kritičko mišljenje.

  3. Interaktivni AI moduli za učenje: Integracija AI modula u online kurseve koji bi omogućili studentima da kroz interakciju sa AI avatrima uče na zabavan i angažovan način, na primer kroz simulacije ili igre uloga.

  4. Korišćenje AI za prilagođavanje nastavnih planova: Razvoj sistema koji bi analizirali uspešnost studenata i prilagođavali nastavne planove i programe u skladu sa njihovim napretkom i interesovanjima.

  5. AI Alati za jezik i komunikaciju: Implementacija AI alata za podršku u učenju stranih jezika, kao i za unapređenje veština komunikacije i prezentacije.

  6. AI u evaluaciji i feedback-u: Upotreba AI sistema za objektivnu evaluaciju studentskih radova i pružanje konstruktivnih povratnih informacija, što bi olakšalo rad nastavnicima.

  7. AI za istraživačke projekte: Korišćenje AI alata u cilju obrade velikih količina podataka, što bi studentima i istraživačima omogućilo dublje analize i bolje uvide u složene teme.

  8. Podrška AI za karijerni razvoj: Razvijanje AI sistema koji bi pomogli studentima u planiranju karijere, pružajući savete i preporuke za kurseve, veštine i mogućnosti za praksu.

  9. AI za pristupačno obrazovanje: Korišćenje AI tehnologija za pružanje pristupačnijeg obrazovanja osobama sa različitim sposobnostima i potrebama.

  10. Sigurnost i privatnost u AI obrazovanju: Razvoj naprednih sigurnosnih protokola za zaštitu privatnosti i intelektualnog vlasništva studenata i istraživača koji koriste AI alate.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272