Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Bilo jednom na Dorćolu sada je u knjižarama

Danas toga nema, a većina „pravih“ Dorćolaca više nije među živima. Ostaju samo sećanja, i poneka uspomena, priča za „Blic“ Siniša Živković, pisac knjige „Bilo jednom na Dorćolu“ koja je juče promovisana u prostorijama Izdavačkog preduzeća „Laguna“. 

Živković ističe da je kroz knjigu „Bilo jednom na Dorćolu“ želeo da dočara čitaocima nekadašnji Dorćol i „makar na ovaj način sačuva njegov stari duh“.

- Ovo je nostalgična pitka knjiga, pomalo publicistička i memoarska…Zapravo ovo je skrivena istorija „momaka iz kraja“, falsifikatora i muvatora, genija i pesnika. Glavni junak romana je „Fića“ koji će se posle pola veka setiti svoje jedine prave a neostvarene ljubavi. Opisani su njegovi doživljaji i lične tragedije, mračne i strašne priče o ubicama, o sudbonosnom ponoćnom izletu predsednika Tita u jednu dorćolsku kafanu… kaže Živković.

Predstavljena je istorija Dorćola između dva rata - kako su njegove ulice ranije izgledale, između opanaka i cipela, zaprežnih kola i automobila, između ruralnog i urbanog poimanja sveta…

- Sad nam ostaje samo pitanje koliko se Dorćol promenio, gde se izgubila ta prisnost i njegova fizionomija - napominje Siniša Živković.

BLIC.

 

Da li ste čitali?

Naručite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272