Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SPSS 20 Analiza bez muke

SPSS 20 Analiza bez muke

Popust cena: 1490 rsd

R analiza podataka, drugo izdanje

R analiza podataka, drugo izdanje

Popust cena: 2280 rsd

Brojevi dana, 17. aprila 2013. godine Margaret Tačer, Skidanje

2000


Rekla je i:

I


Bivša premijerka Velike Britanije Margaret Tačer biće sahranjena danas u Londonu. Očekuje se da će sahrani prusustvovati oko 2.000 zvanica. Među prisutnima neće biti delegacije SAD. Ceremonija opraštanja od baronice Tačerova biće sprovedena na isti način kao sahrana lejdi Dajane, princeze od Velsa i kraljice majke, uz sve vojne počasti. B92.

32


i



Kao da je sramota voleti. Od države i dalje ne stiže pomoć. Državu baš briga, kaže autor filma „S/Kidanje”. Premijera novog domaćeg filma „S/Kidanje”, celovečernjeg igranog debija nagrađivanog scenariste i reditelja Koste Đorđevića (32), biće održana večeras u beogradskom „Sava centru”. U ovoj melodrami sa elementima komedije, Đorđević prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. – Biti opsednut je isto što i biti zavisan od nečega ili nekoga. Implicitno, „ S/Kidanje” je priča o svima nama, o našoj nepomirljivosti sa životom, o odrastanju i uslovima u kojima odrastamo, o jednoj generaciji, o uzaludnoj borbi za opstanak ideala u svetu koji ideale pobija – ističe reditelj Đorđević.

64.741

Mi jedemo iz korpa, a korpa nas jede.

DOK većina građana Srbije svakodnevno vodi "bitku" sa neplaćenim računima i sve većim troškovima za hranu, statistika kaže da živimo - bolje. Poslednja analiza Ministarstva trgovine pokazuje da je kupovna moć, merena odnosom prosečne zarade i prosečne "potrošačke korpe", u februaru bila veća nego u januaru, zahvaljujući, pre svega, povećanju plate. Tako, prema statistici, samo za kupovinu hrane i plaćanje mesečnih računa "odlazi" 64.741 dinar. Za to je u februaru valjalo izdvojiti platu i po ili, tačnije, 1,49 prosečnih zarada od 43.371 dinar, koja je za dve trećine zaposlenih "pusti san". Mesec dana ranije, u januru ove godine, trebalo je čak 1,64 prosečne plate! NOVOSTI.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272