Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 5 fotelja - 1200 gradova - 92 Džona Forsajta

5 fotelja za jedno...

5: Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić, ujedno je i poslanik i ima pet funkcija. On prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije danas ostaje bez četiri fotelje jer ne može istovremeno biti i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. LINK. Političari neće izumreti kao dinosaurusi:

LINK.

1200: Ljudi širom sveta su 27. marta u 20.30 po lokalnom vremenu ugasili svetla kako bi skrenuli pažnju na problem klimatskih promena, a toj akciji Svetskog fonda za prirodu "Sat za našu planetu" pridružila se i Srbija. U svetu, dekorativno osvetljenje bilo je isključeno na 1.200 najpoznatijih svetskih građevina kao što su Zabranjeni grad u Pekingu, Ajfelova kula u Parizu, statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru i most na Bosforu u Istanbulu.. LINK.

92: Američki glumac Džon Forsajt, koji se širom sveta proslavio ulogom Blejka Karingtona u čuvenoj sapunici "Dinastija", preminuo je danas u 92. godini, saopštila je danas njegova porodica. LINK. Bio je car "Dinastije":

LINK.

58: Od prvih hiljadu radnika, koji su od početka februara ove godine počeli da rade u „Fijatovoj“ fabrici automobila, do sada je njih 58 raskinulo ugovor. Kako je za „Blic“ izjavio Đuzepe Zakarija, portparol „Fijata Srbija“, svima će se pružiti mogućnost da se vrate u fabriku „Fijat automobili Srbija“, ukoliko napišu molbu za povratak. LINK.

Mogu, od sada da posao gledaju samo kroz durbin. LINK.

58093:  U nelikvidnim firmama bilo je zaposleno 58.093 radnika. Objavljeni podaci pokazali su da je čak 8.801 privredno društvo na spisku za uvođenje stečaja. Najviše je firmi koje su organizovane kao društva sa ograničenom odgovornošću. LINK.

17: Terorista samoubica, odgovorna za jednu od dve eksplozije u moskovskom metrou početkom nedelje, identifikovana je kao 17-godišnja Dženet Abdurahmanova. Ona je udovica vođe dagestanskog ekstremiste Umalata Magomedova, ubijenog u specijalnoj operaciji uoči Nove godine, tvrde ruski mediji pozivajući se na izvore u istražnim organima. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272