Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

Popust cena: 1230 rsd

Enciklopedija matematičkih konstanti

Enciklopedija matematičkih konstanti

Popust cena: 1150 rsd

Brojevi dana, 8000. broj Sportskog zurnala, prvi dan jeseni

35


Inspiracija i predlog za praćenje: @NedeljnikVreme

100 ili 1


Stogodišnjica ruskog futurističkog manifesta “Šamar društvenom ukusu” obeležava se u Moskvi međunarodnom konferencijom koja, osim referata ruskih i stranih stručnjaka, obuhvata i koncerte, avangardnu poeziju i izložbe retkih eksponata iz Državnog muzeja Majakovskog.

Trodnevna konferencija “Ruski futurizam: povodom 100-godišnjice almanaha ‘Šamar društvenom ukusu’” okupila je u Institutu svetske književnosti “Gorki” Ruske akademije nauka (RAN) četrdesetak stručnjaka iz Rusije, SAD, Nemačke, Italije, Poljske, Ukrajine, Srbije... Oni razmatraju od 18. septembra različite aspekte ruskog futurizma, čiji su ključni predstavnici bili Velimir Hlebnjikov i Vladimir Majakovski.

Ruski futurizam, čiji je manifest objavljen 1912. godine, nastao je pod uticajem Marinetijevog, ali se od njega i razlikovao i ideološki - pre svega naklonošću prema idejama Oktobarske revolucije, i u odnosu prema umetnosti i tradiciji. Dok su, na primer, italijanski futuristi bili za rušenje i spaljivanje muzeja i biblioteka, ruski su bili za izmeštanje umetnosti i književnosti iz institucija i njihovo približavanje narodu. SEECULT.

Inspiracija i predlog za praćenje: @SEEcult

8000


INSTAGRAM

1


Danas je prvi dan jeseni. Na severnoj polulopti počinje jesen, a na južnoj proleće. Ako imate nekoga na jugu, posetite ga. Kada vas pita, otkud vi, a vi kažete, eto, opao sam, pa pao ovde.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272