Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Budite online na svakom mestu gde imate signal

Ako ste ikada bili zaglavljeni u hodelu gde nema konekcije sa Internetom, a morali ste da uspostavite konekciju sa udaljenom lokacijom, onda ćete biti vrlo zadovoljni kada čujete sledeće. Mnogi od današnjih mobilnih telefona, pogotovo složene PDA/mobilni telefon kombinacije, mogu da rade i kao modemi. Sa odgovarajužim mobilnim telefonom, specijalnim USB kablom i nekim uputstvima, možete da priključite svoj mobilni telefon u laptop i budete online na svakom mestu gde postoji signal.

Ako ste često na putu, korišćenje mobilnog telefona za povezivanje laptopa sa Internetom služi kao odlični rezervni plan, a može da vam uštedi i novac. Proces uspostavljanja veze je vrlo sličan onome koji koristi običan modem, a možete da postignete različite brzine u zavisnosti od toga kakva je vrsta mreže u mestu gde se trenutno nalazite. Konekciju sa Internetom možete da uspostavite čak i u pokretu, na primer dok ste u kolima (nadamo se samo kao putnik, a ne kao vozač).

Najjednostavnije: PCMCIA kartica

Najjednostavniji način da vaš laptop bude online je da kupite PCMCIA celularnu modemsku karticu. Ovo je mala kartica sa malom antenom na sebi koju kupujete kod svog dobavljača usluga za mobilne telefone. Ta usluga će vas koštati najviše 60$ mesečno, a ovu karticu ubacujete u slot i pomoću instalacionog CD-a instalirate drajvere. To je najjednostavniji način da vaš laptop bude online, a sve kompanije koje se bave mobilnim telefonima uglavnom podržavaju ovakvu uslugu.

Jednostavno: PDA/telefon

Ako imate mobilni telefon sa kojim možete da proveravate elektronsku poštu i pretražujete Web (kao što su Verizon XV6700 ili Palm 700), imate mogućnost da kupite paket pomoću kojeg će vaš telefon biti online da bi ostvario ove servise. Cena varira od provajdera do provajdera i kreže se od 20$ do 49$. Proverite da li kod vašeg provajdera postoji mogućnost da platite dodatnu mesečnu nadoknadu , a da vam oni obezbede kabl za povezivanje telefona sa laptopom i formalno vam dozvole da povezujete laptop sa Internetom koristeći vaš mobilni telefon. 

Jedan od najjednostavnijih da sve ovo funkcioniše je da koristite Sprint PPC-6700, Verizon XV6700, Palm Treo 700w ili 700wx sa neogranečinim protokom podataka. Preuzmite Mobile Stream's USB Modem softver. Uputstva za Mac ili PC su prilično jednostavna i obuhvataju instaliranje drajvera na laptopu i softvera na PDA.

Kada ovo instalirate povežite PDA sa laptopom preko USB kabla i pokrenite Mobile Stream softver na PDA. Zatim “kažite” laptopu da pozove PDA kao da je u pitanju modem. Moraćete da unesete svoj telefonski broj i još neke detalje kao kod modema.

Telefonske kompanije shvataju da sve više ljudi želi opciju da brzo priključi svoj telefon i koriste ga kao modem. Pretpostavlja se da će Verzion biti jedan od prvih koji će obezbediti široku upotrebu ovog servisa, kao i mobilne telefone koji idu uz to.

Ostale metode:

Postoji još mnogo, mnogo načina da budete online pomoću svog mobilnog telefona (drugačiji telefoni od onih koji su prethodno opisani, drugačije metode kao što su Bluetooth ili korišćenje drugačijih softvera). Posetite forume na PDAPhoneHome.com ili HowardForums gde ćete naći savete i odgovore eksperata o ovoj temi (obavezno pročitajte arhivu pre nego što postavite pitanje).

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272