Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Knjiga radosti - srpsko pesništvo deci i o deci

Knjiga radosti - srpsko pesništvo deci i o deci

Letovanje u praistoriji

Letovanje u praistoriji

City Magazine - Preporučujemo vam knjige za decu

Sajt koji možda niste posetili

LINK.

City magazine vam preporučuje knjige za decu

Joahim Masanek 
Divlji dečaci: Feliks - Vihor
U svet Divljih dečaka, strastvenih fudbalera, stigao je, direktno iz Brazila, novi član tima. Njegov otac je pravi as Bajerna. U početku, Feliks odbija novajliju, ali se ovaj ubrzo dokazuje i kao fudbaler i kao drug. Ipak, najednom ga nema na treninzima. Otac mu je zabranio da bude igrač bezvezne ekipe klinaca. On ne zna koliko nije u pravu i koliko je ovaj tim poseban. Po prijateljstvu pre svega, a onda i po neustrašivosti i hrabrosti da se na meč izazove i sam Bajern! Divlji dečaci kreću u napad. Sastavljaju pravila, prave strategiju, nabavljaju dresove i počinju žestoko da treniraju. Od pobede je važnija jedino čast.

Luis Kerol
Igra logike

NARUČITE.

Šta je kornjača rekla Ahilu?
Pisac Alisinih pustolovina u zemlji čuda bio je zapravo nastavnik matematike. Iz zadovoljstva i ljubavi prema deci pisao je priče u kojima su bili zabavni primeri iz logike. U ovoj knjizi Luis Kerol, čudotvorac u podučavanju dece komplikovanim logičnim problemima, nudi divno sredstvo mladima da ovladaju osnovama takozvane formalne logike i zamršenim načinima zaključivanja.

Režin Pernu
Srednji vek za moje sinovce

Naručite.
Za osnovce i srednjoškolce, ali i za sve ostale. Autorka je jedna od najvećih poznavalaca srednjeg veka, piše tako da je nemoguće ne zavoleti istoriju. Prijatno i poučno priča o srednjovekovnim događajima i ratnicima bez kojih je nezamisliva istorija tog vremena, o crnom princu, o Ričardu Lavljeg Srca, o Jovanki Orleanki, o 30 misterioznih zlatnika, ali i o jednom običnom zimskom jutru i mnogim drugim stvarima.

Hari Hudini
Čudotvorci i njihove metode

Naručite.

Najčuveniji mađioničar sveta Hari Hudini približio nam je čitavu galeriju likova starih majstora i njihovih trikova. Legenda među mađioničarima, junak mnogih romana i filmova, po kazivanju savremenika rođen je kao Erih Vajs i umeo je da opšti sa duhovima. A bio je i do danas ostao najveći umetnik bekstva. Postanite umetnik magije ili saznajte kako rade mađioničari, učeći od najboljeg.

Dositej Obradović
Basne
Dositej Obradović je uvideo pedagošku vrednost basni i njihovu pogodnost u sprovođenju prosvetiteljske misli, te je prevodio basne i adaptirao ih u duhu srpskog jezika. One su svojim alegoričnim i naizgled naivnim pričicama o životinjama kritikovale ljudske slabosti, a ono što je u njima glavno - moral - Dositej je razvijao u naravoučenija sa namerom da čitaoca natera na razmišljanje. Knjiga je ulepšana živopisnim ilustracijama Predraga Todorovića.

Žak le Gof
Priča o Evropi
Krstareći Evropom putnik polazi sa perifernih delova starog kontinenta koji njenu šarolikost čine najupečatljivijom. Istanbul u kome se služi turska kafa iz fildžana i ćevapi i Rusija u kojoj će vas ugostiti čajem iz samovara i votkom, jednako su deo evropske gastronomije kao i espreso u Rimu ili engleski doručak u V. Britaniji. A da bismo bili Evropljani moramo znati bar po nešto od istorije, običaja, filozofije, jezika, kulture, nauke ili politike prostora kome pripadamo. Spretno, na samo šezdesetak stranica koje su dopunjene sjajnim ilustracijama Šarli Kaza, napisan je ovaj istorijski podsetnik Evrope namenjen mladima.

An Blanšar i Fransis Mizio
Enciklopedija buntovnika

Naručite.

Naručite.

Nisu bili zadovoljni svetom, rešili su da ga preobraze ili su pokušali to da učine! Robovi, vojnici i obični ljudi koji su rekli "ne" tiranima i ugnjetačima. Mislioci i pisci koji su se borili protiv nejednakosti ili nepravde. Naučnici i umetnici koji su preispitivali načela, pomerali granice. U ovoj knjizi sakupljena je šačica žena i muškaraca koji su obeležili čovečanstvo. Zavirimo s blagonaklonošću u detinjstvo tih buntovnika. Pozabavimo se na duhovit način pitanjima koja su sebi postavljali u mladosti. Ali pazite, to što se neko buni ne znači nužno i da je u pravu.

Rejčel Linet
Razmišljam i rešavam

NARUČITE.
„Razmišljam i rešavam“ sadrži aktivnosti koje zaokupljaju pažnju i predstavljaju izazov za dete, kao i zadatke koji podstiču logičko i kreativno mišljenje deteta i omogućavaju uvežbavanje školskog gradiva na zabavan način. Od deteta se zahteva da primećuje, zaključuje, zamišlja, smišlja i objašnjava, razvrstava i upoređuje. Cilj zadataka je da podstiču slobodu i lakoću razmišljanja i rešavanja problema i tako grade dečje samopouzdanje.

Špijunologija

Naručite.
Vizuelno i tehničko-dizjnerski opremljena po najvišim standardima, „Špijunologija“ je interaktivna knjiga koja odgovara potrebama i interesovanjima dece. Podstiče kreativnost, inventivnost i aktivno učešće u odgonetanju tajni špijunologije. Za pravog špijuna potrebni su smelost, lukavstvo, ali i znanje i domišljatost. Čitalac u knjigu ulazi kao u malu radionicu - uz pomoć zadataka uči kako se provaljuju tajne šifre, otkrivaju lažni identiteti, kako se ulazi u najbolje zaštićene organizacije i pronalazi ono što je skriveno i nepoznato. „Špijunologija“ je proglašena za najbolju dečju knjigu na Sajmu knjiga u Beogradu 2009.

Kako biti istraživač
Trodimenzionalna knjiga, opremljena figurama, knjižicama, prozorčićima, pismima, istraživačkom igrom na tabli, uči kako se postaje istraživač i šta je sve potrebno znati da bi se neko otisnuo u pravu avanturu. Knjiga je tako osmišljena da čitalac i sam postaje istraživač koji traži gradove izgubljene u džungli, zalazi u ledene pustoši Antarktika, plovi do dalekih zemalja i stiče nova znanja, razvija maštu i kreativnost.

Životinje sveta
Knjiga za predškolce i one mlađe, ali i njihove roditelje, opremljena sjajnim ilustracijama najrazličitijih životinja naše planete i mnoštvom korisnih i zanimljivih informacija.

MALA LAGUNA – knjige za decu
Kristijan Lamblen
Serijal Ala je sladak ovaj život i knjige Željko se izgubio u supermarketu, Joca se boji mraka, Lana gnjavi malog batu…Više od 30 knjiga će vam pomoći u rešavanju svakodnevnih situacija u kojima se nađete sa vašim mališanima.. Kako da sprečite da se vaše dete izgubi? Odlazak u kupovinu sa detetom može da bude sastavni deo osamostaljivanja. Ako se vaša deca često svađaju, uz pomoć knjige lako ćete naučiti da rešavate dečje razmirice. Ako mališan previše gleda televiziju naučite ga da prepozna virtuelnu stvarnost …

Uroš Petrović – Peti leptir

NARUČITE.
Knjiga Peti leptir je napeta, uzbudljiva i nepredvidiva priča o naglom odrastanju dečaka iz beogradskog sirotišta, koji otkriva da nije povezan samo sa tajanstvenim ljudima i njihovim duhovima, već i sa čudesnim, providnim leptirima. Napisan u najboljem maniru mistične fantastike, ovaj roman je po svojim osobinama jedinstven u srpskoj književnosti za decu i mlade.

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272