Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Compal notebookovi će dostići 22 miliona jedinica u 2007. godini

Compal Electronic ima neke ambiciozne planove za ovu godinu. Pre svega, oni žele da povećaju ukupan broj prodatih notebook-ova na tržištu i drugo, planovi za novu proizvodnju su veoma visoko na listama prioriteta Compal direktora.

Ray Chen, predsednik Compala je rekao da je većina globalnih isporuka notebookova, oko 85 procenata, vezana za jedan region, Šangaj region u Kini. Dakle, on planira da proširi svoju kompaniju na različite regione, na primer Vijetnam. Očekuje se da će novi proizvodni pogon u Vijetnamu proizvesti između 300.000 i 500.000 notebook-ova svakog meseca za malo nižu cenu nego proizvodni pogon u Šangaju. Po planovima, proizvodnja je raspoređena za početak poslednjih meseci 2009. godine ili početak 2010. godine.

Na konferenciji investitora, predsednik Compala je takođe rekao da kompanija povećava broj isporučenih notebook PC-ja za 2007. godinu na 22 miliona jedinica u odnosu na prethodni postavljeni cilj koji je bio 20 miliona isporučenih notebookova. Očekuje se rast isporuke Compal notebookova za 15 do 20 procenata svakog meseca do kraja godine, što znači veliki porast. Iako nije baš sjajna situacija nabavke nekih važnih hardverskih komponenti, kao što su LCD paneli, baterije, hard diskovi i power control IC-ovi očekuje se da će opšta situacija veoma malo uticati na proizvodnju i isporuku notebookova.

U toku iste konferencije za investitore, Ray Chen je naveo da je Compalov profit dostigao 177.3 miliona dolara u prvoj polovini 2007. godine što je za 50 procenata više nego prošle godine. Compal-ovi direktori su takođe poboljšali plan investiranja u Tajvanski Wan Yuen Technology Holding, koji je specijalizovan za proizvodnju magnezijumskih kućišta za notebookove, digitalne fotoaparate i druge elektronske potrošačke proizvode.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272