Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Da li vam je potreban laptop ili ne

Treba da postavite sebi sledeće pitanje: Zašto da kupim desktop računar koji je postavljen na jedno mesto sve vreme?

Naravno, desktop računar je moćniji, može da se proširuje, i jeftiniji od laptopa. Ali ne možete da ga ponesete sa sobom! Pa, možete, ali trebali biste da budete snagator da biste nosili sve što vam je potrebno.

Sa druge strane, zamislite sebe da sedite u modernom kafiću, srčete neku preterano skupu kafu, prelistavate emailove i ćaskate mobilnim telefonom – kako je to moderno!

A sada ozbiljno, zašto vam je laptop potreban.

Laptop vam je možda potreban zbog jednog od sledećih razloga:

1. Kao glavni računar

Zašto da štedite novac za desktop računar kada vam je u stvari potrebna prenosivost laptopa? Desktop računar ne može da se pretvara da je laptop, ali laptop sigurno može da se pretvara da je desktop računar. Možete da upotrebite veliku tastaturu i monitor sa vašim laptopom. Takođe možete da povežete bilo koji broj popularnih perifernih desktop uređaja kao što je štampač, skener, eksterni hard drajv i tako dalje. Ali, za razliku od desktop sistema, slobodno možete da isključite laptop i da ga ponesete sa sobom kad god to želite.

2. Kao računarski sistem koji štedi prostor

Za razliku od desktop računara, ne treba da gradite posebno mesto za vaš laptop – to znači, ne treba vam sto za računar. Ako vam je skučen prostor u kući, stanu ili dnevnoj sobi, držite laptop na polici ili u fijoci. Zatim ga postavite na sto u kuhinji ili stočić za kafu kada ste spremni da radite. Zaboravite konstantni nered i zbrku koja okružuje tipične desktop računare!

3. Kao drugi računar

Zašto da kupite drugi desktop računar kada možete da nabavite laptop i da uživate ne samo u prisustvu drugog računara već i u mogućnosti da taj računarski sistem nosite sa sobom gde hoćete? Dalje, možete da povežete dva računara, omogućavajući im da dele Internet konekciju, štampače, podatke i fajlove. Ali i dalje imate luksuz da imate jedan prenosivi sistem.

4. Kao računar koji nosite na put

Laptopovi vam omogućavaju da svoj rad ponesete na put. Nakon nekoliko momenata sinhronizacije (prenos aktuelnih fajlova između desktopa i laptopa), završili ste i možete da krenete gde god želite (mada, ako ste napolju, sunčani zraci bi mogli da otežaju da vidite prikaze na ekranu laptopa). Kada se vratite sa puta, samo izvršite još jednu sinhronizaciju i sredite oba računara za jedan dan.

Laptop vam može dati slobodu da posao ponesete sa sobom:

  • Laptopovi vam omogućavaju da pobegnete iz kancelarije i da nekoliko sati radite na bilo kojem mestu koje vam se dopada. Ili ako imate struje na mestu gde se nalazite, možete da ga uključite i da radite ceo dan.
  • Laptopovi vam omogućavaju da ponesete posao sa vama kada putujete. Možete da iskusite realnost upotrebe računara u avionu (što i nije toliko interesantno koliko zvuči).

Zašto vam laptop nije potreban

Laptopovi nisu jeftini. Takođe je veoma skupo popravljati ih. Oni mogu lako da se ukradu. Životni vek baterije nikada ne izdrži toliko koliko je napisano na štampanoj specifikaciji. Možda ćete otkriti da je teško raditi u avionu ili u kafiću zato što vam ljudi gledaju preko ramena ili vam postavljaju pitanja u vezi laptopa. Eh! Ali možda mislite da ovi mali nedostaci ne mogu da prevagnu nad prednostima posedovanja laptopa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272