Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Dan mladosti, Tita, nas koji smo mladi, koji nismo mladi, koji ćemo biti mladi

  • Tito - strogo poverljivo

    Ovo je prva zajednička knjiga jednog srpskog i jednog hrvatskog autora u poslednjih pola veka, koja se bavi našom novijom istorijom.

  • Pročitajte više

  • Tito, tajna veka

    Knjiga "Tito tajna veka" novinara, urednika i publiciste Pere Simića odmah pošto je izašla iz štampe rasprodata je i u Srbiji i u Hrvatskoj.

    Pročitajte više

  • Tito - lov - politika

    U životu bivšeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita lov je, skoro opsesivno, zauzimao centralno mesto. Ne samo kao hobi i predah od državničkih i partijskih obaveza, lovišta su često bila mesta važnih sastanaka na kojima su donošene sudbinske odluke.

    Pročitajte više

  • VlasTito iskustvo, past-present

    Knjiga VlasTito iskustvo/past present predstavlja zbornik filozofskih, socioloških, istorijskih tekstova i intervuja i autonomni je deo projekta B92 pod istim nazivom.

    Pročitajte više

  • Žene u Titovoj sjeni

    Fama o Josipu Brozu kao "socijalističkom caru" i velikom ženskaru, pojavom knjige novinara Mire Simčića Žene u Titovoj sjeni ozbiljno je dovedena u pitanje. "Žensko pitanje" bilo je važna sastavnica prijeratnih ideala jugoslavenskih revolucionara, pa je ono i u socijalizmu dobilo zaslužen tretman. S površine gledano, Josip Broz imao je pet "velikih ljubavi" i bio je sve samo ne osamljen čovjek.

    Pročitajte više

  • Tajna Titovog kreveta

    Smešten u magičnu atmosferu legendarnog istanbulskog hotela Pera palas, boravišta brojnih slavnih ličnosti, Tajna Titovog kreveta kroz neočekivane obrte otkriva šokantne činjenice, pripovedajući istovremeno o špijunaži, strasti, ljubavi i izdaji, o zameni identiteta i istorijskim zabludama. Bazirana na dokumentarnom materijalu, ova priča predstavlja nepoznatu stranu Titovog života, njegovu zagonetnu mladost i skrivene ljubavi, kao i špijunsku zaveru koja traje od početka 20. veka pa do naših dana...

    Pročitajte više

  • Razglednice titovskog vremena

    Samo su vlastodršci, nekadašnji i sadašnji, služeći se manipulacijama i podvalama, podmetali narodima bivše Jugoslavije, ekonomsko-socijalne probleme kao nacionalne i demokratske. To je pozadina tragičnih pozadina na Balkanu, kako je argumentovano dokazao Hanes Hofbauer u svojim knjigama...

    Pročitajte više

  • Tito: fenomen 20. veka

    Za nepunih osam meseci ova knjiga je objavljenana jezicima svih naroda bivše Jugoslavije u tiražuod 57.000 primeraka.

    Pročitajte više

  • Titostalgija

    Knjiga ima pet poglavlja, zaključak i bibliografiju: I. Uvod: Josip Broz dobar skroz, II. Mapiranje nostalgije i istraživački pristupi: Titovim stazama revolucije, III. Kultura titostalgije: Tito -lLegenda koja živi, IV. Titostalgična kultura: Bila jednom jedna zemlja!, V. (Kontra)objašnjenja: Dok je "bravar" bio predsednik, sva su nam vrata bila otvorena!, VI. Zaključak: Mi smo Titovi, Tito je naš! i VII. Bibliografija: Samo vas gledam, majku vam božju!

    Pročitajte više

  • Tito bez maske

    Autor knjige, Miro Simčić, je u Arhivi Republike Slovenije, u kutiji broj 36, otkrio intrigantne i javnosti do sada nepoznate pojedinosti iz života Josipa Broza.

    Pročitajte više

  • Titov kuvar

    Možemo zamisliti situaciju: godina 1944, bliži se kraj rata, samouvereni Staljin već se oseća kao gospodar sveta koji će se za koju godinu preobratiti u komunističku planetu. Tito će biti tek jedna od figura koju će on, Josif Strašni, pomicati u toj zabavnoj igri. Kavijar i votka su zanosni, ali Tita ne može impresionirati okruženje, moćnik, ni alkohol, on igra svoju igru, a uloga figure ne dolazi u obzir.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272