Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ChatGPT od početnika do profesionalca

ChatGPT od početnika do profesionalca

Popust cena: 1500 rsd

Davanje dugoročne memorije generativnoj veštačkoj inteligenciji ChatGPT-u

Davanje dugoročne memorije generativnoj veštačkoj inteligenciji može na mnogo načina poboljšati njenu funkcionalnost kao alat:

Poboljšava sposobnost učenja tokom vremena: Sa dugoročnom memorijom, AI bi mogao da čuva informacije iz prethodnih interakcija i koristi ih da informiše buduće razgovore, čime se kontinuirano uči i prilagođava.

Personalizovanije odgovore: Kako AI uči više o korisniku i razume specifičnosti u vezi sa načinom na koji korisnik voli da radi i rešava probleme, odgovori mogu postati personalizovaniji i relevantniji za korisnika.

Poboljšana kontinuitet razgovora: Sa sposobnošću da pamti činjenice i informacije iz prethodnih razgovora, AI ne bi morao da bude podsećan na prethodne interakcije, što dovodi do fluidnijih i koherentnijih razgovora.

Odgovori koji pokazuju emocionalnu inteligenciju: Sa dugoročnim razumevanjem emocionalnih odgovora korisnika, AI bi mogao pružiti odgovore koji su više u skladu sa emocionalnim stanjem korisnika, čime se približava pružanju odgovora koji pokazuju emocionalnu inteligenciju.

Bolje odlučivanje: Zapamćivanjem kako su prethodne akcije i interakcije uticale na rezultate i ishode, AI može postati bolji u donošenju odluka koje su informisane prethodnim iskustvima.

Sve ovo može pomoći u razvoju dublje povezanosti sa veštačkom inteligencijom, što nam na kraju može omogućiti da donosimo bolje odluke kada je reč o poverenju u AI. Ove prednosti ukazuju na potencijalne pozitivne implikacije uključivanja dugoročne memorije u generativne AI modele, čime se otvaraju nove mogućnosti za njihovu primenu i interakciju sa korisnicima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272