Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

DaVinci tehnologija

DaVinci tehnologija je prvi integrisani portfolio DSP procesora, softvera, alata i podrške za razvijanje širokog spektra optimizovane digitalne video opreme. Ova tehnologija omogućava proizvođačima originalne opreme da jednostavnije, brže i jeftinije razvijaju nove digitalne video proizvode. DaVinci tehnologija će ubrzati inovacije i proširiti tržište aplikacija digitalnog videa.

Očekuje se će se komponente portfolia DaVinci tehnologije, uključujući procesore, softver i alate, pojaviti na tržištu pre kraja 2005. godine. DaVinci tehnologija odgovara na zahteve prenosa videa u realnom vremenu.

DaVinci tehnologija se sastoji od sledećih komponenti, optimizovanih za nezavisan rad u digitalnim video proizvodima:

DaVinci procesori

Napravljeni su na DSP platformi najviših performansi. Sastoje se od prilagodljivih, DSP sistemskih čipova sa mogućnošću programiranja, koji su prilagođeni DSP i ARM jezgru, akceleratora i periferijskih komponenti optimizovanih da odgovaraju potrebama cene, performansi i karakteristika širokog spektra digitalne video opreme.

Akceleratori i periferijske komponente

Unutar arhitekture sistema se nalaze blisko povezane periferijske komponente i akceleratori za akceleraciju i implementaciju video i audio uređaja. DaVinci procesori će biti sačinjeni od kombinacija DSP i/ili ARM jezgara, konfiguracija memorije i akceleratora i periferijskih komponenti optimizovanih za određene aplikacije digitalnog videa. Akceleratori i periferijske komponente obuhvataju: naprednu video akceleraciju, napredni audio interfejs, interfejs eksterne memorije, video displej, konektivnost i interfejs spremnika podataka.

DaVinci softver

DaVinci softver će se izvršavati na DaVinci procesorima, u potpunosti će koristite resurse čipova, biće napravljen u konfigurabilnom razvojnom okruženju i predstavljaće se preko javnih API-a unutar popularnih operativnih sistema.

Video, audio i govorni kodek

TI je dizajniran za isporučivanje standardnog video, audio i govornog kodeka kao softverskih proizvoda koje će licencirati i podržavati TI i nezavisni proizvođači.

Operativni sistemi

Standardni operativni sistemi će njihovim dobrim poznavaocima omogućiti da iskoriste svoje praktično znanje u programiranju i da izvuku najviše performanse iz integracije DaVinci tehnologije, uključujući snažne DSP mašine i akceleratore. Portfolio DaVinci tehnologije će obuhvatiti i podršku za Linux, a kasnije se očekuje i podrška drugih popularnih operativnih sistema, kao što je WinCE.

Programski interfejs za aplikacije (API)

Portfolio DaVinci tehnologije nudi nekoliko klasa API-a koje su usklađene da ubrzaju inovacije na polju digitalne video opreme. API spaja ono najbolje i za DSP i za ARM programere.

Razvojno okruženje

Razvojno okruženje DaVinci softvera osigurava da će sve DSP SoC hardverske i softverske komponente međusobno funkcionisati bez greške. Nudeći potpuna softverska rešenja specifična za aplikaciju, koja su ranije donosili proizvođači originalne opreme, razvojno okruženje DaVinci tehnologije značajno smanjuje istraživačke i razvojne napore proizvođača, tako da mogu da se fokusiraju na što bolji kvalitet svojih proizvoda.

DaVinci razvojni alati

DaVinci tehnologija će ponuditi skup alata za različito dizajnirane aplikacije, uključujući početni skup alata po niskoj ceni, kao i potpune komplete razvojnih alata. ARM/DSP Integrated Development Environment (IDE), alati operativnog sistema i DSP alati omogućavaju programiranje u poznatom okruženju istovremeno koristeći sve prednosti DaVinci tehnologije.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272