Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Dell i HP se našli na sudu zbog izazivanja požara

Proizvođači PC računara su izazvali seriju požara širom SAD-a.

Dell i Hewlett-Packard su se našli pod udarom odvojenih tužbi prema kojima je loša računarska oprema proizvedena od strane ovih tehnoloških kompanija izazvala požare koji su uništili dve zgrade i osakatili jednu devojčicu.

U jednom slučaju, vlasnik perionice automobila u Severnoj Dakoti tvrdi da je Dell monitor koji je kupio izazvao vatru koja je uništila njegov biznis. "Računarski monitor nije bio odgovarajući za svoju namenu zbog toga što je bio sastavljen na takav način da je izazvao poremećaj u radu električnog sistema koji je doveo do požara," tvrde advokati Big Sky Battery of Williston, N.D., u papirima koje su podneli sudu. Vatra je "uništila" posao i dovela do imovinske štete od četvrt miliona dolara, tvrdi Big Sky. Kompanija traži odštetu za materijalnu štetu i druge nanesene povrede. Tužba je podnesena u decembru u okružnom sudu Severne Dakote. Dell je prošle nedelje tražio od nadležnih vlasti da se ceo slučaj premesti na federalni nivo suda Severne Dakote.

Istovremeno, čovek iz Arkanzasa tuži HP, tvrdeći da se HP Compaq Presario PC koji je kupio u Wal-Martu zapalio, i doveo do rasplamsavanja vatre koja je uništila njegovu kuću i izbiljno povredila njegovu ćerku. Keith Price tvrdi da je njena ćerka Magdelyn morala da skoči sa prozora na spratu kako bi pobegla od vatre. Kao rezultat, ona je pretrpela "opekotine i fizičke povrede " koje su uzrokovale trajna fizička oštećenja, tvrdi se u papirima koji su podneti sudu u Decembru u lokalnom sudu u Conway-u, Arkanzas. Price takođe tvrdi da je pretrpeo "ektremni mentalni bol". On optužuje HP za nemarnost i traži nespecifikovanu odštetu.

Dell i HP tek treba zvanično da odgovore na ove optužbe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272