Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Računarstvo u oblaku, koncepti, tehnologije, sigurnost i arhitektura

Računarstvo u oblaku, koncepti, tehnologije, sigurnost i arhitektura

Popust cena: 2370 rsd

Moderne DevOps prakse – prevod drugog izdanja

Moderne DevOps prakse – prevod drugog izdanja

Popust cena: 2400 rsd

DevOps - Holistički pristup sistemu

Holistički pristup u DevOps kontekstu podrazumeva sagledavanje softverskog projekta kao jedinstvenog entiteta koji se sastoji od mnogih međusobno povezanih delova. Ovaj pristup ne fokusira se samo na razvoj koda, već uzima u obzir sve aspekte koji doprinose krajnjem proizvodu, uključujući dizajn, razvoj, testiranje, implementaciju, infrastrukturu, operacije i podršku.

Primer razrade:

Zamislimo da razvojni tim radi na implementaciji nove funkcije za online platformu za e-trgovinu, na primer, sistem za preporuke proizvoda. Holistički pristup bi obuhvatao sledeće aspekte:

  • Korisničko iskustvo (UI/UX): Kako će nova funkcija preporuka biti predstavljena korisnicima? Da li će biti intuitivna i lako dostupna? Razmatranje ovoga je ključno kako bi se osiguralo da funkcija doprinosi, a ne ometa, korisničko iskustvo.

    Primer razrade: Dizajniranje intuitivnog interfejsa gde se preporuke prikazuju na strateškim mestima, poput stranice proizvoda ili u korpi, povećavajući šanse da korisnici vide i koriste ovu novu funkciju.

  • Performanse sistema: Kako će implementacija nove funkcije uticati na brzinu i odziv platforme? Važno je osigurati da novi sistem preporuka ne usporava sajt ili aplikaciju, što bi moglo negativno uticati na korisničko iskustvo.

    Primer razrade: Testiranje opterećenja sistema kako bi se utvrdilo da li novi algoritam preporuka povećava vreme učitavanja stranica i, ako je potrebno, optimizacija koda ili infrastrukture da se to spreči.

  • Infrastruktura za implementaciju: Da li je postojeća infrastruktura sposobna da podrži novu funkciju? Da li su potrebna dodatna hardverska ili softverska unapređenja?

    Primer razrade: Procena potrebnih resursa i možda skaliranje cloud infrastrukture da se osigura da ima dovoljno kapaciteta za obradu povećanog broja upita koje generiše sistem preporuka.

  • Bezbednost i privatnost: Uvođenje novih funkcija često donosi nove bezbednosne izazove. Važno je proveriti kako će sistem za preporuke obrađivati korisničke podatke i da li postoje rizici za privatnost.

    Primer razrade: Osiguravanje da se prikupljanje i obrada podataka o korisnicima vrši u skladu sa relevantnim zakonima o privatnosti i bezbednosnim standardima, kao što je GDPR.

Kroz ovakav sveobuhvatan pristup, tim može efikasnije predvideti i rešavati potencijalne probleme pre nego što postanu ozbiljne prepreke, čime se poboljšava kvalitet krajnjeg proizvoda i korisničko iskustvo.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272