Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

EA nije uspeo da ispuni obećanje

Mac platforma nije baš poznata po širokoj selekciji dostupnih igara, već upravo suprotno, ali ovog leta smo videli priličan broj najava programera koji su obećavali nove igre. Jedna od najvećih objava je bila od Electronic Arts-a u toku World Wide Developers Conference, ali od tada nema nikakvih vesti a obećani rokovi su došli i prošli bez ikakvog izdanja.

U junu, Electronic Arts-ov suvlasnik Bing Gordon je objavio da će kompanija prebaciti neke od svojih radnika na Mac platformu da bi izdavali igre za OS X. Obećao je da će priličan broj igara biti izdat u julu. Lista je uključivala Command & Conquer 3, Battlefield 2142, Need for Speed Carbon i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Jul je prošao a Electronic Art još uvek nije izdao ništa niti ima bilo kakve reči o statusu ovih igara. Da li bi ljudi trebali da čekaju, da li su izdanja blizu, ili je ideja jednostavno propala?

Šta god da je u pitanju, Electronic Arts će naučiti važnu lekciju o Mac korisnicima… oni ne zaboravljaju i očekuju da se kompanije drže svojih obećanja. Časopisi koji se bave  Mac-om već postavljaju pitanja o tome gde je roba a korisnici koji su čekali igre kažu da su veoma razočarani. Odlaganje izgleda još gore pošto koliko svi znaju, ove igre neće biti prave, izvorne igre, već portovi koji koriste Cider iz Transgaming-a. Takve igre se obično ne pokreću u izvornim brzinama a ponekad su podložne i drugim problemima, i na kraju, rade samo na Intel Mac-ovima. S obzirom da je Cider prenosiva mašina koja omogućava Windows igrama da se pokreću na Intel Mac-ovima “bez ikakvih modifikacija na originalnom izvornom kodu igre”, čemu onda odlaganje?

EA je stvarno pogrešio pošto u vreme kada ove igre eventualno i budu izdate one će biti zastarele. Pomoću Boot Camp-a i drugih opcija za virtuelizaciju koje su danas dostupne, igračima je verovatno lakše da pokrenu igre u Windowsu, a ne da čekaju da se kompanije dogovore i urade nešto zajedno.

EA-u je ovo bila odlična mogućnost da se probije na Mac platformu i da stvori dobar prvi utisak, ali tu mogućnost su propustili.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272