Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Eizo ima nove LCD-ove sa širokim ekranom

Dakle… želite da ostavite prošlost iza sebe i da napravite korak sa masivnog CRT-a na uglađeni LCD? Sada bi moglo da bude dobro vreme za ovaj potez pošto LCD paneli postaju jeftiniji i jeftiniji svakog meseca. Ako ste ljubitelj proporcije 4:3, izaberite LCD ali ja lično predlažem LCD sa širokim ekranom. Nedavno, LCD-ovi sa širokim ekranom su bili prilično nepristupačni, ali sada, cene su pale i 16:10 LCD-ovi se prodaju kao ludi.

Iako nije toliko poznat kao Samsung, Dell ili drugi LCD proizvođači, Eizo je poznat po svojim prikazima superiornog kvaliteta. Eizo je obično nudio LCD-ove ali sa objavom njegove najnovije linije monitora sa širokim ekranom, japanska kompanija želi da dokaže da može da isporuči uređaje po pristojnim cenama. Nova FlexScan linija širokoekranskih LCD monitora uključuje 20.1- inčne FlexScan S2031W i 24.1-inčne FlexScan S2431W prikaze. Eizo tvrdi da su paneli specifično dizajnirani za poslovna okruženja kao što su kancelarije i poslovne prostorije i nudi povećan horizontalni prostor ekrana, kontrolu za osvetljenje i boju, funkcije za uštedu energije i uglađeni dizajn. Oba širokoekranska prikaza integrišu najnoviju tehnologiju vertikalnog poravnanja (VA) i dolazi sa proporcijama 16:10, koje koriste izvornu rezoluciju od 1680 x 1050 za 20.1 inčni model i 1920 x 1200 za 24.1 inčni model.

Da bi smanjio finalnu cenu proizvoda Eizo je obezbedio samo jedan DVI-I ulaz (digitalni/analogni) i jedan D-Sub (analogni) ulaz, zajedno sa brzim USB 2.0 habom koji ima dva propusna porta. Iznenađenje je da Eizo oprema svoje najnovije monitore sa audio mogućnostima, dodavanjem dva zvučnika od 0.5 vati koji su sakriveni u dnu ležišta. Korisnici i dalje imaju mogućnost da biraju poboljšane i-Sound L3 zvučnike koji dolaze kao oprema. I-Sound L3 uključuje dva zvučnika od 0.9 vati i prikačeni su na dno ležišta.

Što se tiče tehničkih specifikacija, FlexScan S2031W ima osvetljenje od 300 cd/m2 i proporciju kontrasta od 900:1 dok S2431 ima 450 cd/m2 i 1000:1. Specifično za VA panele je veliki ugao prikaza od 178° horizontalno i vertikalno, dok je vreme odgovora 8 ms za S2031W i 6 ms za S2431W. OSD meni uključuje osvetljenje, kontrast, raspon boja, zasićenost boje i kontrole za temperaturu boje. Ostavljajući najbolje za kraj, Eizo nastavlja da uključuje 10 bitnu funkciju za korekciju boja u svoje nove LCD-ove čineći ih tako sposobnim da proizvode palete sa više od milijardu boja od kojih se 16.7 miliona prikazuje istovremeno.

Dostupnost novih monitora će varirati od zemlje do zemlje ali bi cene trebale da budu bliže Dell-ovoj i Samsung-ovoj ponudi.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272