Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Federiko Moća ponovo u Kompjuter biblioteci

Tri metra iznad neba

Federiko Moća od rane mladosti mnogo čita i piše. Obećava sebi da će napisati roman pre svoje tridesete godine. Uspeva u tome. Prvenac Tri metra iznad neba odbijaju različite izdavačke kuće.

Nezadovoljan ovim odbijanjem, odlučuje da ga objavi o sopstvenom trošku. Dve i po hiljade primeraka odštampano je za kratko vreme, mala izdavačka kuća ubrzo se ugasila. Posle dvanaest godina, roman Tri metra iznad neba slučajno je otkriven i ponovo objavljen. Još uvek je na listi najprodavanijih knjiga, sa preko trista hiljada prodatih primeraka. LINK

Želim te

Godine 2006. pojavio se roman Želim te i mesecima bio na vrhu liste najprodavanijih naslova.
Oba romana prevedena su u više od trinaest zemalja.

„Da li ću ikada uspeti da se vratim tamo, gde samo zaljubljeni žive, tri metra iznad neba ?“ Ostavili smo ga sa ovim pitanjem. A sada, posle dve godine u Njujorku, Step se vraća u Rim. Mnogo toga se promenilo. Uvek je tako kad se, nakon izvesnog vremena, vratiš na neko mesto.

„Vraćaju se Babi i Step, zajedno sa Paolom, Palinom, Danijelom, Rafaelom, Klaudijem… imena koja dobro poznajemo. I koja se sada vraćaju da se izmešaju sa drugim, novim, svežim. Zato što igra života nikad ne prestaje. Ne može da prestane. A ljubav ima svoja pravila, prelepa i uvek drugačija od onog kako ste zamišljali.“  Federiko Moća LINK

Izvini, ali ti si moja ljubav

Pisac je obišao više od dvadeset pet svetionika duž italijanske obale. Poslednjim snagama, kad je već bio izgubio svaku nadu, popeo se na trajekt za Ostrvo ljiljana. Na njemu je našao svetionik ove ljubavne priče.

"Šta si rekla?“
„Čuj, ne gnjavi.“
Niki poče da sakuplja odeću, pomalo zbunjena.
„Ne, ne, ne, sačekaj…“ Alesandro je sedeo u krevetu, ukrštenih nogu, prekrivenih čaršavom. „Ponovi poslednju reč…“
Niki pusti sve one stvari da ponovo padnu na zemlju i pope se na krevet. Stavila je ruke na bokove, raširenih nogu i gledala ga odozgo.
„Žao mi je. Odlučila sam. I dobro si čuo. Izvini, ali ti si moja ljubav.“ LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Mirjana Radojčić
Volim da čitam knjige italijanskih pisaca. Kada mogu čitam ih na italijanskom ako kod nas nisu prevedene. Već dugo se spremam da čitam ove.

• Sanja
Federiko Moca odlicno pise, odusevljena sam njegovim knjigama.. Apogledala sam i filmove, ali nisam njima odusevljena.. Inace su sve tri knjige posluzile kao scenario za film, italijanske verzije su u pitanju.. Sto se tice spanskih ima samo '3metra

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272