Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

FlexiSPY - virus, spyware ili Trojan?

FlexiSPY je jedan od programa koji se najčešće koriste za praćenje svega što korisnik mobilnog telefona radi sa svojim uređajem. Iako ga kompanija koja ga proizvodi smatra običnim programom, mnogi ljudi ga vide kao podmukli i neželjeni program.

Ko bi voleo da bude nadgledan u apsolutno svim aspektima upotrebe mobilnog telefona? Pomoću FlexiSPY-a treća strana može da prima informacije o vremenu i trajanju svih izvršenih poziva. Čak šta više, mogu da primaju i SMS i email poruke koje korisnik šalje i prima.

Još jedan šokirajući aspekt ovog programa je da može sa udaljenosti da uključi mikrofon uređaja i da otkrije trenutnu lokaciju korisnika. To znači da korisnik može da se prisluškuje bez njegovog znanja. Pomoću ove funkcije, personalni mobilni telefon se ponaša kao skriveni prisluškivač koji će vlasnik nositi svuda sa sobom a da čak ništa i ne posumnja.

Vervata, kompanija koja ga je proizvela brani svoj FlexiSPY program govoreći da program “ne kopira sebe, ne pretvara se da je nešto što nije, i uvek zahteva svesnu akciju čoveka da bi se instalirao”.

Ipak, sa tom logikom bi moglo da bude nekih problema. Zaista, FlexySPY zahteva svesnu akciju osobe da bi bio instaliran, ali čija je to svesnost? Korisnikova nije sigurno. U stvari, osoba koja instalira FlexiSPY na nečiji telefon ponaša se kao haker i ima veliku kontrolu nad funkcijama uređaja.

Nema potreba postavljati pitanje o moralnom aspektu vezanom za upotrebu takvog programa. Recimo samo toliko da F-Secure, Symantec i Kaspersky Labs klasifikuju program kao virus, kao spyware ili kao trojan. Glavni razlog za ovo je što jednom instaliran na Symbian, Windows Mobile ili Blackberry zasnovan uređaj, on nudi mogućnost velike kontrole nad uređajem sa daljine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• ivan
da li mi mozete pomoci gdje ovaj programcic moze da se skine besplatno?

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272