Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Fujitsu Siemens izdaje dva nova Amilo Xi notebook-a

Fujitsu Siemens je objavio dva nova multimedijalne i potrošački centrirana notebook-a iz Amilo proizvodne linije koji će se prvi put pojaviti na IFA 2007 šou. Specijalno dizajnirani i proizvedeni da budu prijateljski za korisnika, manji AMILO Xi 2428 i veći koji je orijentisaniji ka performansama AMILO Xi 2528 dolaze i izgledaju kao alatke za prosečnog računarskog korisnika.

Oba imaju LCD ekran srednje veličine od 15.4 inča sa BrilliantView tehnologijom za impresivnu boju, fokus i kontrast. Manji od dva nova Fujitsu Siemens laptopa, Amilo Xi 2428, teži 3 kilograma i razvijen je oko Intel platforme za mobilno računarstvo pošto dolazi opremljen sa Intel Centrino zasnovanim Core 2 Duo procesorom koji može da se skalira sve do T7700 modela. Grafičko odeljenje je dobro predstavljeno sa diskretnim rešenjem grafičkog procesiranja zasnovanog na Nvidia GeForce 8600M GS kartici koja dolazi sa sopstvenom namenskom video memorijom tako da nema potrebe za deljenjem memorije sa glavnom sistemskom memorijom. Tu je i opcioni Intel Turbo Memory, nasumični pristup memoriji sistema da bi se prilagodio maksimumu od 2GB.

Iako sposobnosti skladištenja nisu baš najsjajnija tačka mnogih rešenja za mobilno računarstv, Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428 notebook ima maksimalan prostor za skladištenje od 250GB a zahvaljujući Serial ATA hard disk drajvu brzine prenosa podataka su prilično visoke. Pošto je cela nova Amilo familija laptopova dizajnirana sa multimedijalnim pristupom i sa srećom potrošača na umu, model 2428 dolazi sa integrisanom web kamerom, zvučnicima i mikrofonom kao i sa jednim HDMI, VGA i S-Video konektorom. Funkcionalnost laptopa može lako da se proširi zahvaljujući postojanju tri USB porta koji su spojeni sa IEEE 1394 FireWire portom velike brzine kao i sa jednim ExpressCard slotom i čitačem kartica koji čita više formata.

Bolje opremljen Amilo Xi 2529 je takođe zasnovan na Intel Centrino platformi za mobilno računarstvo i u suštini može da se prilagodi istoj vrsti centralnih procesorskih jedinica, uključujući i T7700. Ovaj model ima bolju grafičku karticu, zasnovanu na NVIDIA GeForce 8600M GS grafičkoj procesnoj jedinici koje je podržana sa 256MB video memorije, dok glavna sistemska memorija može da bude nadgrađena na maksimalnih 2GB DDR2 RAM-a sa opcijom da uključuje Intel-ovu Turbo Memory tehnologiju. Za razliku od manjeg Amilo 2428 modela, model 2528 može da koristi RAID podešavanje napravljeno od dva hard disk drajva, od kojih svaki ima kapacitet skladištenja do 250GB, za bezbednost podataka i brži pristup. Umesto LCD ekrana srednje veličine, ovaj model ima 17 inčni ekran koji takođe implementira BrilliantView tehnologiju za impresivne boje, fokus i kontrast. Generalne multimedijalne opcije uključuju web kameru, zvučnike i ugrađen mikrofon kao i HDMI, VGA i S-Video izlaz USB i FireWire portovi su takođe zastupljeni kao i jedan eSATA konektor za lakše povezivanje na eksterne uređaje za skladištenje kao što je čitač kartice i ekspanzioni slot koji odgovara ExpressCard slotu.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272