Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google Maps for Mobile prikazuje vašu lokaciju

Najnovija verzija Google Maps za mobilne telefone ima novu funkciju koja se zove "my location". Umesto da morate da unesete vašu lokaciju, Google Maps sada može sam da je pronađe! Ako vaš mobilni telefon ima podršku za GPS, detekcija loakcije bi trebala da bude veoma brza, ali čak i ako vaš mobilni telefon nema GPS, Google Maps može otprilike da utvrdi vašu lokaciju.

My Location funkcija uzima informaicju koja se emituje sa tornjeva mobilne telefonije blizu vaš kako bi otprilike utvrdio vašu lokaciju na mapi - to nije GPS, ali je veoma blizu njemu (tačnost je otprilike oko 1000 metara). Da biste pronašli vašu lokaciju na mapi, samo pritisnite 0 i potražite plavu tačku.

Google kaže da bi ova funkcija trebalo da radi na većini "Java, BlackBerry, Windows Mobile, i Nokia/Symbian uređaji", ali mi smo utvrdili da ne radi na Sony Ericsson K750i, tako da je ova njihova tvrdnja pod velikim znakom pitanja.

Da biste dobili novu verziju Google Map for Mobile (2.0), idite na http://google.com/gmm preko vašeg mobilnog telefona. Ova verzija je još u beta fazi, zato nemojte da očekujete da bude bez grešaka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272