Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Office 2003 Biblija

Office 2003 Biblija

ECDL 5.0 - Prezentacije

ECDL 5.0 - Prezentacije

Google najavljuje AdSense za video

Vreme je da YouTube počne da vraća silne pare koje su uložene u njega. Kada je Google kupio YouTube za 1.6 milijardi, mnogi su se pitali kako Google planira da zaradi novac od deljenja video sadržaja.

Zato se već malo više od godinu dana priča o ugrađivanju reklama u YouTube video sadržaje. Pre izvesnog vremena, Google je čak počeo da nudi ružne reklamne jedinice koje se smeštaju u ivicu ugrađenog YouTube video sadržaja (na slici gore).

Sada NewTeeVee izveštava da se Google sprema da lansira poboljšanu verziju svojih video reklama . Nove reklame će se nalaziti unutar video filmova i pojavljivaće se kao pop-up slojevi povrh video sadržaja. Izdavači će moći da odluče da li žele ili ne žele da prikažu video sadržaje i gde treba da se pojave u videu. Oni koji se reklamiraju će moći da publikuju ili kratak tekst ili video reklame koje će se pojavljivati u videu.

Kao i Google-ove tekstualne i slikovne reklame, video reklame će se birati na osnovu sadržaja web sajta, ali će takođe biti upareni sa relevantnim sadržajem, što je već malo problematičnije, pošto računaru neće biti lako da utvrdi o čemu govori video. Ali ako ste ikada primetili potpuno irelevantne reklame kako se pojavljuju u vašem Gmail-u, onda znate da to nije ništa novo.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272