Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Google - Pronađite sebe na Google Earth-u!

Google-ovi programeri su predstavili interesnatnu funkciju u Google Maps, pod kodnim imenom Geocode, koja omogućuje korisniku da ukuca adresu i pronađe je brzo na mapi. Koliko ja vidim, ova funkcija je kompatibilna i sa Google Earth verzijom 4.1 beta, zadnjom verzijom aplikacije koja je tiho lansirana od strane giganta pretrage. Funkcija je trenutno dostupna za samo pet država: Brazil, Portugaliju, Mađarsku, Republiku Češku i Poljsku. Na primer, ako ukucate jednostavnu adresu u Portugaliji kao što je na primer " Rua de S. Joao da Praca, 94 Lisboa Portugal", i Google Earth i Google Maps će vas prebaciti na željenu adresu tako da mislim da ova funkcija radi stvarno dobro.

"Geokodiranje u API-ju je sada omogućeno za Brazil, Portugaliju, Mađarsku, Poljsku i Republiku Češku. Prema Google Lookup funkciji u mojim google tabelama, to znači da ima 224,649,663 potencijalnih korisnika više koji će moći da nađu sebe na mapi (to je stvarno puno)", rekla je Pamela Fox, Maps API Team.

Nedavno je roditeljska kompanija Google unela mnogo poboljšanja u svoja dva čuvena proizvoda, Google Maps i Google Earth. Na primer, web zasnovana rešenja su dobila detaljne slike ulica za devet država, nudeći visokorezolucijske fotografije sa ulicama, zgradama i gradovima. Nedavno je gigant pretrage tiho pustio u promet novu verziju Google Earth-a koja može da se preuzme, koja nudi neke nove funkcije svojim korisnicima. Najvažnije ažuriranje je svakako interoperabilnost sa Google Maps, što će omogućiti klijentima da vide određenu lokaciju direktno u prozoru pretraživača.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272