Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Google Talk nije mnogo popularan program za IM komunikaciju

 

U slobodnoj ponudi se nalazi već više od godinu dana ali izgleda da Google Talk ne može da se pohvali velikom popularnošću. Sigurno se pitate “Koliko je tačno popularan Google Talk?” Pa, ne baš mnogo, u stvari nimalo.

Na slici gore možete da vidite koliko unikatnih posetilaca je dobio svaki od IM klijenata u maju 2006. godine. Imajte na umu da treba da dodate tri nule na kraj svake vrednosti da biste dobili pravo stanje. To znači da je MSN Messenger (ne Windows Live Messenger) imao 204 miliona unikatnih posetilaca dok je Google Talk imao samo 3.4 miliona! Jedino što mi se ne sviđa kod ovih statističkih pokazatelja je to što ne uključuje Skype i ICQ.

Međutim, ove informacije same po sebi ne uključuju informacije o upotrebi integrisanog Google Talk-a u GMail-u ali sam siguran da ni tako ne bi dobio 200 miliona posetilaca koliko mu je potrebno da bi bio na prvom mestu. Pa zašto onda niko ne koristi Google Talk?

Ja lično koristim Google Talk kao moj jedini IM program i meni se on stvarno sviđa. Jedini nedostatak Google Talk-a koji mi ponekad zasmeta je što nije dovoljno integrisan sa drugim Google-ovim proizvodima. Na primer, bilo bi jako dobro kada bih mogao da pošaljem Google Calendar podsetnik svojim prijateljima preko Google Talk-a.

Google-ovom timu zaduženom za Google Talk treba samo malo kreativnosti i integrisanja svih servisa u jednu celinu kako bi Google Talk zadobio popularnost koju je svojim kvalitetom svakako zaslužio.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272