Google zarađuje velike pare od iPhone korisnika

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 2 / 918

Ne, nije greška, iPhone korisnici stvarno surfuju Internetom i koriste Google za izvođenje pretraživanja. Google je prvo pomislio da se potkrala neka greška u podacima kada su videli koliko često se pretraživanje obavlja preko iPhone-a. Kao što se ispostavilo, nije bila u pitanju greška i Google stvarno dobija 50 puta više zahteva za pretraživanjem sa iPhone-a nego sa bilo kog drugog  mobilnog telefona. Vic Gundotra koji vodi Google-ove operacije vezane za mobilnu telefoniju je rekao, “Mi smo mislili da je u pitanju greška i tražili smo od naših inženjera da ponovo provere log fajlove”.

Šta to ima iPhone u odnosu na druge mobilne telefone da njegovi korisnici tako intenzivno koriste Internet?

Jedan od glavnih razloga je lakoća upotrebe iPhone-a. Na njemu se bez napora surfuje Internetom - Safari na iPhone-u veoma lepo i glatko radi, za razliku od pretraživača na drugim mobilnim telefonima koji nisu toliko intuitivni i funkcionalni. Još jedan razlog je to što je na iPhone-u Google primarna mašina za pretraživanje. Da je primarno pretraživanje podešeno na Yahoo, siguran sam da Google ne bi mogao da se pohvali ovolikom posećenošću od strane korisnika iPhone-a.

Ali šta konkretno ovo povećanje pretraživanja na Google-u od strane iPhone korisnika znači za Google?

Pa naravno, više para! A kada Android zasnovani mobilni telefoni stignu na police tokom ove godine, pretpostavljam da će uslediti novi talas porasta pretraživanja i naravno, porasta profita za Google. 

Nema nikakve sumnje da se Google veoma dobro snašao na tržištu mobilnih telefona.

Izvor: Apple Insider

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar