Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Gordani Ćirjanić je uručena NINova nagrada za roman godine i 1000000 dinara

Nagradu, čiji je novčani deo milion dinara,  poznatoj spisateljici predao je Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN.

Odluku da nagrada pripadne Gordani Ćirjanić za roman „Ono što oduvek želiš“ („Narodna knjiga“), podsetimo, doneo je žiri u sastavu Vasa Pavković, predsednik, Mileta Aćimović Ivkov, Ljiljana Šop i Mladen Šukalo i Aleksandar Ilić.

Prethodno o knjizi i nagradi govorio je član žirija Mileta Aćimović Ivkov a odlomke iz romana kazivala je Svetlana Ceca Bojković.

U svom obraćanju prisutnima Gordana Ćirjanić je između ostalog rekla: "Aspiracija čoveka da sredina u kojoj živi prepozna njegov rad, piscu stoji kao trn u nozi, sa kojim se može, ali tišti. U ovom periodu  između proglašenja i dodele NIN-ove nagrade, kada sam morala biti daleko više nego što to želim javna ličnost, potrudila sam se da zadovoljim interesovanja koje je moj rad pobudio. Sve vreme sam imala uprkos zamoru snažno osećanje odgovornosti.“



Gordana Ćirjanić prima novčani deo nagrade, čiji je sponzor "Telekom Srbija"

"Ćirjanićkin roman odlikuje se visokim stilom i provokativnom tematizacijom savremenog doba, stoji u obrazloženju žirija, koji je konstatovao da "promišljajući uticaj modernih medija na svakodnevnicu, ali i na sudbine ljudi, beogradska spisateljica u svom četvrtom romanu portretiše savremenog intelektualca kao biće raspeto između želja i mogućnosti, između instinkta i emocija, stihije savremenosti i okova tradicije i istorije". LINK.

Pokrovitelj nagrade je "Telekom Srbija".

Ono što oduvek želiš



Naručite danas.



 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272