Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Gradska šetnja Milana Vlajčića

Gradom se šeta, Milan Vlajčić

„Gradska šetnja” je zbirka kolumni koje je Vlajčić objavljivao na stranama rubrike kultura u „Blicu”. Mirjana Popović Radović je istakla da su eseji sadržani u ovoj knjizi i snažan odraz gradskog načina mišljenja. Prema njenim rečima, ovom knjigom je obuhvaćen širok spektar fenomena koji obeležavaju ovdašnji život u kulturi a koji su znalački i vizionarski promišljeni u sažetoj formi. Ona je navela i da Vlajčić kroz detalje otkriva „kontekste, fenomene, svetove”, te da je jedan od naših najvećih erudita. 

Aleksandar Ilić je rekao da su eseji u njoj „presek kroz značenjski nivo kulture našeg vremena”, naglasivši da je reč o „vrhunskom novinarstvu u kulturi. Ova i druge Vlajčićeve knjige stoje kao odbrana od onoga što urušava ovdašnju kulturu: prećutkivanje kvaliteta i dominacija marginalnog“. 

Milan Vlajčić je rekao da je kolumna u stvari kulturni komentar, a da se njena vrednost meri, pre svega, podacima koje sadrži. A među prisutnima mogao se čuti i komentar - o kulturi (još) ima ko da piše.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272