Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

IE7 i Firefox 2.0 dele ranjivosti

Internet Explorer 7 i Firefox 2.0 dele iste logičke propuste. Problem je prilično ozbiljan, pošto dve verzije Microsoft i Mozilla pretraživača nisu jedine verzije koje su ranjive. Ovaj propust je prisutan i u Internet Exploreru 5.01, Internet Exploreru 6 i Internet Exploreru 7, kao i u Firefoxu 1.5.0.9. Microsoft naglašava činjenicu da IE7 na Windows Visti nije ni na koji način pod uticajem ovog propusta.

U svim modernim pretraživačima, <"INPUT TYPE=FILE"> polja u formama (koja se koriste za slanje specifičnih korisničkih fajlova na udaljeni server) poseduju dodatnu zaštitu koja treba da spreči skriptove da proizvoljno biraju lokalne fajlove koje će slati i automatski šalju formu bez znanja korisnika. Na primer, ".value" parametar ne može da se podesi ili promeni, i bilo kakve promene u .type resetuju sadržaj polja", kaže Michael Zalewsky, osoba koja je otkrila IE7 bezbednosnu rupu.

Interakcija korisnika je obavezna da bi se obe bezbednosne rupe uspešno zloupotrebile. U ovom kontekstu, korisnik treba da unese tekst u modifikovana područja na web stranici, ili iz IE ili iz Firefoxa. Zalewski je objasnio da unos sa tastature u nepovezane lokacije može od strane napadača selektivno da se preusmeri u polja za unos.

Da biste videli demonstraciju ranjivosti IE-a kliknite ovde. Ista demonstracija za Firefox je dostupna ovde. Sam napad nije ograničen na određeni operativni sistem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272