Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

iPod nano komponente jeftinije nego ikad

Iako su se na početku čule priče o tome da će Apple da podigne cenu iPod-a, analize su otkrile da je kompanija u stvari planirala da snizi cene komponenti u poređenju sa prethodnim modelima.

Istraživačkoj firmi iSuppli nije trebalo puno vremena da sprovede analizu novog iPod nano. Bez obzira na značajna poboljšanja novog modela firma je otkrila da komponente modela od 4GB koji se prodaje za 150 dolara koštaju manje od 60 dolara, dok komponente za model od 8 GB koji se prodaje za 200 dolara koštaju manje od 83 dolara. Za oba modela ovo je značajno smanjenje u odnosu na prethodne generacije, prosečno 13 dolara u poređenju sa drugom generacijom Nano-a, a 31 dolar u poređenju sa Nano od 2 GB iz 2005. godine.

Razmatrajući činjenicu da je Nano daleko najpopularniji model iPoda, smanjenje cene komponenti bi se pokazalo veoma važnim za Apple, jer bi obuhvatilo skoro polovinu svih iPodova koji su napravljeni. Iako su komponente možda jeftinije, drugi faktori kao što je sklapanje, pakovanje, distribucija i marketing takođe utiču na jednačinu, a da ne spominjemo posao prenosa na OS X, kao platformu za nove iPodove i redizajniranje interfejsa. Ako ništa drugo, smanjenje ovih cena će igrati važnu ulogu u Apple-ovom smanjenju cene za iPod umesto da ih značajno poveća.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272